IRC chat logs for #ltsp on irc.freenode.net (webchat)


Channel log from 10 March 2013   (all times are UTC)

00:09markit has left IRC (markit!~marco@88-149-177-66.v4.ngi.it, )
01:34vector has left IRC (vector!~vector@host-1-185-230-24.midco.net, Remote host closed the connection)
01:36Gremble has joined IRC (Gremble!~Ben@cpc35-aztw23-2-0-cust207.18-1.cable.virginmedia.com)
01:38vector has joined IRC (vector!~vector@host-1-185-230-24.midco.net)
01:40Gremble has left IRC (Gremble!~Ben@cpc35-aztw23-2-0-cust207.18-1.cable.virginmedia.com, Client Quit)
02:28PhoenixSTF has left IRC (PhoenixSTF!~rudi@78.29.191.104, Remote host closed the connection)
02:34vagrantc has left IRC (vagrantc!~vagrant@freegeek/vagrantc, Quit: leaving)
03:46Phantomas has left IRC (Phantomas!~Phantomas@ubuntu/member/phantomas, Ping timeout: 276 seconds)
03:46jammcq has left IRC (jammcq!~jam@c-69-245-75-255.hsd1.mi.comcast.net, Quit: leaving)
03:48telex has left IRC (telex!~telex@freeshell.de, Remote host closed the connection)
03:50telex has joined IRC (telex!~telex@freeshell.de)
04:27Parker955_Away is now known as Parker955
04:55sha has joined IRC (sha!~sha@e177169112.adsl.alicedsl.de)
04:56alkisg has joined IRC (alkisg!~alkisg@ubuntu/member/alkisg)
04:59sha_ has left IRC (sha_!~sha@g231161089.adsl.alicedsl.de, Ping timeout: 255 seconds)
10:26ltsp has joined IRC (ltsp!~supybot@ltsp.org)
11:15ltsp has joined IRC (ltsp!bot@ltsp.org)
11:17
<zamba>
whenever i try launching firefox the X session is restarted.. the same happens when i close chromium.. what's going on?
11:17
i tried removing ~/.mozilla/ just to be sure it's not a profile problem, but that didn't help
11:18
the same happens with different users, so there has to be a hardware problem or ltsp-server problem
11:20
<gvy>
zamba, might be out-of-memory on client, especially if that one has lower memory than those not exposing this problem
11:20
<zamba>
256 MB RAM
11:20
<gvy>
firefox runs on the terminal server but stuffs its pixmaps into client's X server which can blow up
11:20
<zamba>
and it's a freshly booted system
11:21
<gvy>
hm, should be more than enough
11:21
I'd try to vary things -- like logging in with another user, logging elsewhere with this user...
11:21
<zamba>
X_RAMPERC=80
11:21
the problem isn't the user
11:22
we have LDM_AUTOLOGIN=true
11:22
LDM_DIRECTX=true
11:22
i'm trying to upgrade the system now.. see if that helps
11:23
btw.. gnome-related question.. how do i create a shortcut on the desktop? if i try right-clicking on an icon in the "start menu", the application is launched
11:23
i can drag it to the desktop, but then i get a stupid-looking icon
11:24
<gvy>
lol, it's a gnome3 faq it seems
11:24
AFAIH there's an extension already to do that
11:24
<zamba>
an extension?
11:24
<gvy>
can't tell for sure being an oldfag who prefers windowmaker (and recently e17) :)
11:24
<zamba>
hehe
11:34
tried upgrading the ltsp-server.. but no help.. still the same problem..
11:34
whenever i try starting firefox, the X session restart
11:34
+s
11:35
in chromium, if i try clicking a link, the same happens
11:43
on a different system, it works just fine
11:43
so there has to be some hardware issues here
11:44
http://pastie.org/6440543
11:45sha has left IRC (sha!~sha@e177169112.adsl.alicedsl.de, Quit: leaving)
11:45
<zamba>
this is the hardware it fails on
11:45
could it be the vga adapter?
11:45
<gvy>
erm, could you try another similar card?
11:45
(checking the cooler just in case too)
11:45
<zamba>
https://bugs.launchpad.net/ltsp/+bug/1072711
11:45
that's my error
11:46
<gvy>
precisely
11:47
<zamba>
Fix released in LTSP 5.4.5.
11:47
alkisg knows about this :)
11:47
<gvy>
does the recipe in https://bugs.launchpad.net/ltsp/+bug/1072711/comments/3 help at least?
11:47
<zamba>
i'm going to try that
11:48
https://bugs.launchpad.net/ltsp/+bug/1072711/comments/11
11:48
do that
11:48
<gvy>
heh, alkisg's workaround does exactly that :]
11:49
<zamba>
yeah, it's alkisg who has written #11 as well, so :)
11:49
it's the same thing, just different way of implementing it
11:49* gvy prefers to mark kludges like that with a FIXME so that these are greppable at least
12:03Phantomas has joined IRC (Phantomas!~Phantomas@ubuntu/member/phantomas)
12:30vmlintu has joined IRC (vmlintu!~vmlintu@dsl-jnsbrasgw2-58c074-63.dhcp.inet.fi)
12:44alexqwesa_ has left IRC (alexqwesa_!~alex@109.172.12.47, Quit: Хана X'ам !!!)
12:44alexqwesa_ has joined IRC (alexqwesa_!~alex@109.172.12.47)
13:41vmlintu has left IRC (vmlintu!~vmlintu@dsl-jnsbrasgw2-58c074-63.dhcp.inet.fi, Ping timeout: 276 seconds)
13:45alkisg has joined IRC (alkisg!~alkisg@ubuntu/member/alkisg)
13:50markit has joined IRC (markit!~amministr@dynamic-adsl-78-14-137-157.clienti.tiscali.it)
13:52
<markit>
hi alkisg, I'm at school, I've updated the system and set to use nfs4 etc. to use fat clients with KDE. But I've again the old lnusertemp error, even if KDEVARTMP is redirected to .cache of the home. Any recent changes of ltsp that you think can create some probems?
13:53
<alkisg>
markit: you mean the new versions of ltsp in the greek schools PPA? No, none that I can think of
13:53
I don't know how you solved the problem in the first case though...
13:54
<markit>
was setting in chroot that variable to point to ~/.cache instead of /var/tmp
13:54
I see that kde cache dir is created under .cache, so the variable seems ok
13:55
<alkisg>
And what does the error say?
13:55
<markit>
mmm hold on, my notes tells of the same issue if nfs4 is not properly set
13:56
let's check that first
13:56
(I recently updated a ltsp server and everything went fine)
14:00elias_a_ has left IRC (elias_a_!elias@hilla.kapsi.fi, Read error: Connection reset by peer)
14:04
<markit>
alkisg: perfect, was that!
14:04
<alkisg>
Nice :0
14:04
:)
14:04
markit: don't forget to also test -threads in epoptes
14:04
<markit>
alkisg: I've only this problem left, wakeonlan not working
14:04
<alkisg>
Some NICs need ethtool -wol set +g or something similar, we put code for that in epoptes
14:05
<markit>
alkisg: I'm going to test it today, could you please point me to the patch file and tell me if is a chroot or server patch?
14:05
<alkisg>
I think that code (and -threads too) are not released yet
14:05
<markit>
ah,I see
14:05
<alkisg>
Sure, moment..
14:05
<markit>
btw, in my home test environment I had to use wakeonlan -i IPOfTheClientSideInterface to make it work, is epoptes doing the same?
14:06
<alkisg>
http://bazaar.launchpad.net/~epoptes/epoptes/trunk/revision/352
14:06
http://bazaar.launchpad.net/~epoptes/epoptes/trunk/revision/353
14:06
http://bazaar.launchpad.net/~epoptes/epoptes/trunk/revision/373
14:06
<markit>
(sorry to ask you but I've my updated notes at home, I was back here because nothing was working so had no idea to have time left for some test)
14:06
<alkisg>
352 = server side, 353 = client side (chroot), 373 = server side
14:07
There are several methods for wake on lan, epoptes is using the one with the magic packet
14:08
<markit>
having ltsp server with 2 interfaces
14:08
wakeonlan 00:23:54:ad:89:c7 sends to eth0 (my gw, router side)
14:08
so had to use wakeonlan -i 192.168.20.255 00:23:54:ad:89:c7
14:08
<alkisg>
Hmm I don't know what will happen there
14:08
<markit>
and it worked (but does not here at school...)
14:08
<alkisg>
So yeah maybe that's the problem
14:08
Phantomas: ^
14:09
<markit>
lol, I need a personal Phantomas too! ;P
14:09
<alkisg>
markit: if that's the case, you'd better file a bug in epoptes so that we put a configuration option on which ethX to use
14:09
Or at least, use all of them
14:10
You can test with `python /usr/share/pyshared/epoptes/core/wol.py mac-address`
14:10
(or from the epoptes UI...)
14:12
<markit>
ehm, I've /usr/bin/epoptes, where should be epoptes/ui/gui.py ?
14:12
<alkisg>
dpkg -L epoptes | grep gui.py
14:13
<markit>
I've in 2 places, /usr/share and /usr/lib
14:13
'/usr/share/pyshared/epoptes/ui/gui.py
14:13
'/usr/lib/python2.7/dist-packages/epoptes/ui/gui.py
14:14
I guess the first one is the right one
14:16
<alkisg>
They're symlinks, don't worry
14:17
<Phantomas>
back
14:18
markit: as alkisg said, you'd better file a bug!
14:22
<markit>
chroot, find / -name epoptes-client.default
14:22
nothing there
14:22
for http://bazaar.launchpad.net/~epoptes/epoptes/trunk/revision/353
14:24alexqwesa_ has left IRC (alexqwesa_!~alex@109.172.12.47, Quit: Хана X'ам !!!)
14:24
<alkisg>
markit: /etc/default/epoptes-client in the chroot
14:24alexqwesa_ has joined IRC (alexqwesa_!~alex@109.172.12.47)
14:26Phantomas has left IRC (Phantomas!~Phantomas@ubuntu/member/phantomas)
14:26
<markit>
with tcpdump I can confirm that epoptes (not yet patched) sends magic packet to eth0 instead of bond0
14:27
<alkisg>
The patch won't help with that though
14:28
<markit>
where is debian/epoptes-client.if-up
14:28
?
14:28
yes, let's see if the patch is enabling wol, and if so I should be able to issue manually
14:29
if so, is just a matter of waiting phantomas to create a new patch
14:29
<alkisg>
if-up ==> /etc/network/if-up.d/epoptes-client
14:30
markit: can you use your own wol tool to wake up the clients now?
14:30
If not, ok, apply the patch and test again
14:31
<markit>
no, manually does not work
14:31
but eoptes patch, afaik, will enable wol in the clients nic, correct?
14:32
<alkisg>
That's the intent there, yeah
14:32
<markit>
btw, create ltsp1XY users and autologin is great for testing, expecially if wol will work
14:34
also would love if you can create maybe a separate tool that uses epoptes part to test connectivity, telling statistics for each client in terms of bandwidt, packet or other communication loss, etc.
14:34
a good working net is paramount for ltsp, and few people have the knowledge to test it and troubleshoot properly
14:34
or at least understand that there ar troubles on the wires so every software config is useless
14:35
I'm slowling learing a few of python, maybe one day...
14:35* markit loves ssd when is time to update the ltsp image
14:38
<alkisg>
Me and Phantomas are planning a computer lab health check tool in epoptes... it'll include network status too
14:38
Like, flow control problems, lost tcp packets etc etc
14:39komunista has left IRC (komunista!~slavko@87.244.209.121, Quit: Leaving.)
14:44
<markit>
alkisg: yep, I want it too :)))
14:44
btw, I'm creating a test class in epoptes
14:45
but dragging from "autodetected clients" there on the left seems not working very well... I remember somethign about it, is there a trick for it?
14:47
<alkisg>
Dragging only works for a single client now, and you need to drop it exactly over the class name
14:47
I think Phantomas fixed the dropping part in bazaar but not the multiple clients part yet
14:49markit has left IRC (markit!~amministr@dynamic-adsl-78-14-137-157.clienti.tiscali.it, Read error: Connection reset by peer)
14:53markit has joined IRC (markit!~amministr@dynamic-adsl-78-14-137-157.clienti.tiscali.it)
14:54
<markit>
alkisg: this crappy server crashed :(
14:54
it's a real "server", so no good graphic
14:54
<alkisg>
:)
14:54
(04:47:05 μμ) alkisg: Dragging only works for a single client now, and you need to drop it exactly over the class name
14:54
(04:47:34 μμ) alkisg: I think Phantomas fixed the dropping part in bazaar but not the multiple clients part yet
14:54
<markit>
I had to install a pci-express video card that is on 1x bus
14:54
let me play the video alone now
14:54
if I don't reply, is crashing again
14:55
btw, is really a shame that video problem can freeze the server completely
14:57
<alkisg>
Video problem on the client?
14:58markit has left IRC (markit!~amministr@dynamic-adsl-78-14-137-157.clienti.tiscali.it, Read error: Connection reset by peer)
15:15markit has joined IRC (markit!~amministr@dynamic-adsl-78-14-137-157.clienti.tiscali.it)
15:15
<markit>
alkisg: smplayer or vlc or whatever freeze the UI after some seconds
15:15
so bad :(
15:15
<alkisg>
markit: on the client?
15:15
(thin? fat?)
15:16
<markit>
btw, I've seen kernel 3.5 but NOT pae in the package list, is pae by default or they removed the -pae features?
15:16
alkisg: on the server, no epoptes related
15:16
just this crappy server
15:16
was my first installation, I did a mistake suggesting this model
15:16
but is 1.000 euros, nothing I can afford to replace at my expenses
15:17
I'll talk with the school chief and see what can be done...
15:17
vide would have been good since I coudl have seen the clients while playing
15:17
you know that we have monitors "on the other side" respect the teacher
15:18
so can't see from my server site
15:18
client screens
15:18
<alkisg>
Try disabling hardware acceleration on your server xorg.conf
15:18
Which card? lspci -nn -k | grep -A 2 VGA
15:19
<markit>
btw, wake on lan (manual, not with epoptes) works, but I also changed some bios condfig, so I've to test further
15:19
NVIDIA Corporation G98 [GeForce 9300 GE] [10de:06e0] (rev a1)
15:19bobby_C has joined IRC (bobby_C!~bobby@85-124-22-227.teleworker.xdsl-line.inode.at)
15:19
<markit>
is a pciexpress in a 1x slot!
15:20
I had to cut the board connector to make it stay
15:20
you figure
15:21Phantomas has joined IRC (Phantomas!~Phantomas@ubuntu/member/phantomas)
15:21
<markit>
linux-image-3.5.0-25-generic is pae enabled by default? there are no 3.5 -pae
15:23
<alkisg>
In 3.5+ there's no "non-pae" kernel
15:23
You don't have the nvidia proprietary drivers, do you?
15:23
<markit>
no, I don't
15:23
only free
15:23
(dom)
15:24
<alkisg>
man nouveau => noaccel
15:26
<markit>
APM -> Poer on PME# must be enabled in bios
15:27
alkisg: so I have to create a xorg.conf and put there the config... but Section "Device" what should I put there? laso Identirier "devname"?
15:35
ok, I try
15:35markit has left IRC (markit!~amministr@dynamic-adsl-78-14-137-157.clienti.tiscali.it, Quit: Konversation terminated!)
15:37markit has joined IRC (markit!~amministr@dynamic-adsl-78-14-137-157.clienti.tiscali.it)
15:38
<markit>
alkisg: does not freeze, but is slow like hell even in moving/resizing windows
15:38
<alkisg>
markit: nice, so now re-enable it and go to vlc and disable xvideo
15:38
Switch to x11 video instead
15:39
markit: also try with the older kernel
15:39
nouveau is very unstable between releases
15:39
Which ubuntu version is that?
15:39
<markit>
older? I've not installed 3.5
15:39
12.04
15:39
<alkisg>
Did you just install it, like a month ago?
15:40
<markit>
I've "acceleraation vidoe output Overlay", not xvideo
15:40
I installed it at end of august I think
15:41
<alkisg>
12.04 and 12.04.1 have kernel = 3.2
15:41
12.04.2 has 3.5
15:41
So if you installed it on august, you *manually* installed the newer kernel
15:41
<markit>
# uname -a
15:41
Linux gnuserver 3.2.0-38-generic-pae #61-Ubuntu SMP Tue Feb 19 12:39:51 UTC 2013 i686 i686 i386 GNU/Linux
15:42
<alkisg>
OK, then not 3.5
15:42
<markit>
I just asked for 3.5 to know if could solve the problem
15:42
<alkisg>
Ah
15:42
Sure, it might
15:42
<markit>
but since I've 8GB ram
15:42
<alkisg>
But also try the newer xorg stack
15:42
<markit>
and I see no pae...
15:42
<alkisg>
sudo apt-get install linux-image-generic-lts-quantal xserver-xorg-lts-quantal
15:43
It's pae, it just doesn't have it in its name
15:43
<markit>
no additional ppa needed?
15:43
<alkisg>
Because in 3.5+ there's no "non-pae" kernel
15:43
No ppa needed
15:43
<markit>
ok, and I remove xorg.conf also
15:44
259 packages to install
15:44
urgh, I cross my fingers will not break anything important ;P
15:44
mm is going to remove kde-window-manager kde-workspace kubuntu-desktop
15:45
<alkisg>
Don't do it then
15:45
Check why it tries to do that
15:45
<markit>
seems to get a lot of gnome stuff
15:45
<alkisg>
And also you can check "just" with the 3.5 kernel and without xserver-xorg-lts-quantal, although it's less likely to fix the problem
15:45
<markit>
like compiz
15:45
<alkisg>
Uh?
15:45
xserver is related to compiz?
15:46
<markit>
first line is apg aptdaemon-data bamfdaemon brasero brasero-cdrkit brasero-common compiz compiz-core compiz-gnome compiz-plugins-default compiz-plugins-main-default
15:46
and then the other 200+ packages
15:46
dpkg -l | grep compiz is empty
15:46
maybe a -R ?
15:47
to avoid "required" dependencies?
15:51
alkisg: http://www.pastebin.ca/2330650
15:51
also unity is going to be installed!
15:53
btw I've kde backports ppa active, if does make any difference
15:53
ok, removed xorg.conf, time to reboot with the new kenrel and old xorg
15:53
<alkisg>
markit: check if KDE depends only on old xorg
15:54
If so, tell the KDE guys to SRU an update
15:54
<markit>
how can I check?
15:54
<alkisg>
So that they depend on old-xorg | new-xorg
15:54
The following packages will be REMOVED:   kde-window-manager kde-workspace kubuntu-desktop...
15:54
Maybe aptitude will better explain the case
15:55
There are also some apt-* depends commands but I don't have them handy
15:55
<markit>
I'm using aptitude show
15:56monteslu_ has joined IRC (monteslu_!~monteslu@ip68-109-174-213.ph.ph.cox.net)
15:57
<markit>
alkisg: here the output, I reboot http://www.pastebin.ca/2330654
15:58markit has left IRC (markit!~amministr@dynamic-adsl-78-14-137-157.clienti.tiscali.it, Quit: Konversation terminated!)
15:59vmlintu has joined IRC (vmlintu!~vmlintu@37-219-117-189.nat.bb.dnainternet.fi)
15:59monteslu has left IRC (monteslu!~monteslu@ip68-109-174-213.ph.ph.cox.net, Ping timeout: 252 seconds)
16:05vmlintu has left IRC (vmlintu!~vmlintu@37-219-117-189.nat.bb.dnainternet.fi, Ping timeout: 264 seconds)
16:08vmlintu has joined IRC (vmlintu!~vmlintu@37-219-117-189.nat.bb.dnainternet.fi)
16:20markit has joined IRC (markit!~amministr@dynamic-adsl-78-14-137-157.clienti.tiscali.it)
16:20
<markit>
alkisg: new kernel does not resolve
16:20
btw, GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash" ---> GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="" and X does not start automatically anymore?
16:20
<alkisg>
markit: try: aptitude install xserver-xorg-lts-quantal, and pastebin *that* output
16:20
<markit>
(works if I log and then $ startx)
16:22
alkisg: http://www.pastebin.ca/2330669
16:25
mmm maybe with recent kenrels GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="noquiet nosplash" works instead
16:31
also renaming interfaces in udev/rules does not work well with kernel 3.5... I've the hidden if 'rename2' and the bond with only one interface
16:31
I change and reboot, need to fix it soon because takes 4 minuts to boot all the 18 fat clients this way
16:33
btw, I can drag in epoptes only one client, the second does not "enter" in the group
16:34markit has left IRC (markit!~amministr@dynamic-adsl-78-14-137-157.clienti.tiscali.it, Quit: Konversation terminated!)
16:40bobby_C has left IRC (bobby_C!~bobby@85-124-22-227.teleworker.xdsl-line.inode.at, Ping timeout: 245 seconds)
16:42markit has joined IRC (markit!~amministr@dynamic-adsl-78-14-137-157.clienti.tiscali.it)
16:43
<markit>
alkisg: bond fixed, hope that having a bond with an intel and a realtek card is something that works
16:43PhoenixSTF has joined IRC (PhoenixSTF!~rudi@78.29.191.104)
16:48
<markit>
same speed, probably the HD is the bottleneck
16:48
3GB transferred, 1.5 on each ethX
16:52
alkisg: youtube works, I'm broadcasting it and works REALLY WELL, small size and gbit clients, but it's really good
16:52
as soon as you will upgrade epoptes packages, I will update the other school with 24 clients, most 100Mbs and let you know :)
16:56markit has left IRC (markit!~amministr@dynamic-adsl-78-14-137-157.clienti.tiscali.it, Quit: Konversation terminated!)
17:20vmlintu has left IRC (vmlintu!~vmlintu@37-219-117-189.nat.bb.dnainternet.fi, Ping timeout: 260 seconds)
17:37alexqwesa_ has left IRC (alexqwesa_!~alex@109.172.12.47, Quit: Хана X'ам !!!)
17:38alexqwesa_ has joined IRC (alexqwesa_!~alex@109.172.12.47)
17:40alexqwesa_ has left IRC (alexqwesa_!~alex@109.172.12.47, Client Quit)
18:09alexqwesa_ has joined IRC (alexqwesa_!~alex@109.172.12.47)
18:19alkisg has left IRC (alkisg!~alkisg@ubuntu/member/alkisg, Quit: Leaving.)
18:40markit has joined IRC (markit!~marco@88-149-177-66.v4.ngi.it)
18:42
<markit>
hi Phantomas, as far as I've seen, WOL works only if you don't remove power from computers. In my school we have a general power switch so WOL will never work
18:43vmlintu has joined IRC (vmlintu!~vmlintu@nblzone-240-143.nblnetworks.fi)
18:50vmlintu has left IRC (vmlintu!~vmlintu@nblzone-240-143.nblnetworks.fi, Ping timeout: 250 seconds)
19:01vagrantc has joined IRC (vagrantc!~vagrant@freegeek/vagrantc)
19:01vagrantc_ has joined IRC (vagrantc_!~vagrant@75-150-46-245-Oregon.hfc.comcastbusiness.net)
19:01vagrantc has joined IRC (vagrantc!~vagrant@75-150-46-245-Oregon.hfc.comcastbusiness.net)
19:01vagrantc has joined IRC (vagrantc!~vagrant@freegeek/vagrantc)
19:02
<Phantomas>
markit: It depends on your BIOS
19:02
Check if there is an option to Enable WoL
19:02
or anything relative
19:04
markit: btw, do you remember the motherboard of any of the clients that have this problem?
19:05PhoenixSTF has left IRC (PhoenixSTF!~rudi@78.29.191.104, Ping timeout: 248 seconds)
19:12
<markit>
Phantomas: I've 18 clients that are the same hw, but I'm at home now
19:12
I've enables a item in the bios otherwise I would have no wol at all
19:13
Phantomas: btw, the applied multithread patch for broadcast seems to work fine
19:13
even if I've tested with gbit clients, not with 100mbs ones
19:13
I've to go to dinner now
19:14
see yout
19:14
yout
19:14
damn netbook and pad
19:14markit has left IRC (markit!~marco@88-149-177-66.v4.ngi.it, Quit: Konversation terminated!)
19:20PhoenixSTF has joined IRC (PhoenixSTF!~rudi@78.29.191.104)
19:31vagrantc has left IRC (vagrantc!~vagrant@freegeek/vagrantc, Quit: leaving)
19:47komunista has joined IRC (komunista!~slavko@87.244.209.121)
20:03bobby_C has joined IRC (bobby_C!~bobby@85-124-22-227.teleworker.xdsl-line.inode.at)
20:04alkisg has joined IRC (alkisg!~alkisg@ubuntu/member/alkisg)
20:31PatrickDickey has joined IRC (PatrickDickey!~quassel@2001:470:1f11:830:69f7:a8ff:c92f:ea91)
20:33vagrantc has joined IRC (vagrantc!~vagrant@75-150-46-245-Oregon.hfc.comcastbusiness.net)
20:33vagrantc has joined IRC (vagrantc!~vagrant@freegeek/vagrantc)
20:41christopher has joined IRC (christopher!~christoph@c-174-54-115-236.hsd1.pa.comcast.net)
20:42christopher is now known as Guest2298
20:43Guest2298 is now known as anunnaki
21:11
<alkisg>
vagrantc, knipwim, sbalneav, Enslaver, Hyperbyte: do you know when/how are we starting the hackathon tomorrow?
21:11
Was a google hangout mentioned?
21:11
Do we need to prepare a chroot with sbalneav's libpam_sshauth et c?
21:12
Also vagrantc you don't mind if we use python3 in ltsp6, right? Is that shipped by default on debian?
21:19alkisg has left IRC (alkisg!~alkisg@ubuntu/member/alkisg, Quit: Leaving.)
21:21PhoenixSTF has left IRC (PhoenixSTF!~rudi@78.29.191.104, Quit: Leaving)
21:29* vagrantc isn't likely to be available for much of the hackfest ... ugh
21:33komunista has left IRC (komunista!~slavko@87.244.209.121, Quit: Leaving.)
21:36bobby_C has left IRC (bobby_C!~bobby@85-124-22-227.teleworker.xdsl-line.inode.at, Ping timeout: 240 seconds)
21:44PatrickDickey has left IRC (PatrickDickey!~quassel@2001:470:1f11:830:69f7:a8ff:c92f:ea91)
21:52vagrantc has left IRC (vagrantc!~vagrant@freegeek/vagrantc, Ping timeout: 255 seconds)
21:54vagrantc has joined IRC (vagrantc!~vagrant@75-150-46-245-Oregon.hfc.comcastbusiness.net)
21:54vagrantc has joined IRC (vagrantc!~vagrant@freegeek/vagrantc)
22:09komunista has joined IRC (komunista!~slavko@87.244.209.121)
22:40staffencasa has joined IRC (staffencasa!~staffenca@8-220.ptpg.oregonstate.edu)
23:05komunista has left IRC (komunista!~slavko@87.244.209.121, Quit: Leaving.)
23:06anunnaki has left IRC (anunnaki!~christoph@c-174-54-115-236.hsd1.pa.comcast.net, Ping timeout: 264 seconds)
23:09vagrantc has left IRC (vagrantc!~vagrant@freegeek/vagrantc, Quit: leaving)
23:17staffencasa has left IRC (staffencasa!~staffenca@8-220.ptpg.oregonstate.edu, Ping timeout: 260 seconds)
23:58Phantomas has left IRC (Phantomas!~Phantomas@ubuntu/member/phantomas, Read error: Operation timed out)