IRC chat logs for #ltsp on irc.freenode.net (webchat)


Channel log from 12 June 2009   (all times are UTC)

00:01
<jammcq>
sbalneav: ping
00:06intelliant has joined #ltsp
00:28
<vagrantc>
heh. it was only a matter of time: https://buildd.debian.org/build.php?pkg=ldm&arch=kfreebsd-amd64&ver=2:2.0.40-2
00:28
<Ryan52>
shhhh! they haven't filed a bug report yet. :P
00:29
<vagrantc>
i found this bug months and months ago
00:29
<Ryan52>
oh :P
00:29
<vagrantc>
interestingly enough, 2.0.6 worked fine.
00:30
if they file a bug about it, hopefully it'll come with patches that aren't evil.
00:30
<Ryan52>
:)
00:31
<vagrantc>
and ltspfs fails because there's no fuse port in debian yet..
00:32
and because ltsp on stable is restricted to i386, amd64 and powerpc, it seems like the buildd's don't even try for other architectures, even though the current package should allow them.
00:37pasmen has joined #ltsp
00:42nubae1 has quit IRC
00:43nubae has joined #ltsp
00:43nubae is now known as Nubae
00:51yoshi__ has joined #ltsp
01:09yoshi__ has quit IRC
01:26try2free has joined #ltsp
01:35vagrantc has quit IRC
02:17mikkel has joined #ltsp
02:19try2free has quit IRC
02:21intelliant_ has joined #ltsp
02:25alkisg has joined #ltsp
02:33try2free has joined #ltsp
02:40intelliant has quit IRC
02:42
<alkisg>
Hi, does anyone have an *unmodified* version of /etc/network/interfaces as it is after the installation of the Ubuntu 9.04 alternate CD, either with 1 or 2 NICs?
02:42
<ogra>
*unmodified* has only lo
02:43
<alkisg>
ogra: with 2 NICs it should also have eth1
02:43
And I think it also has "auto ethX" without any other information about the ethX interfaces..
02:43
(eth1 being the one with IP=192.168.0.254 - or is it eth0? don't remember...)
02:44
<ogra>
totally dynamic
02:45
with an LTSP install you will have the NIC that doesnt have the default route at install time ...
02:45
so it depends what you picked in netcfg (which happens way before ltsp-client-builder)
02:45
<alkisg>
So it can be either? OK. Still wondering if I remember correctly those "auto ethX" lines for nm managed interfaces, though...
02:46
<ogra>
NM still wont touch interfaces that have an auto entry
02:46
<alkisg>
It does: "auto eth0" with no other line about eth0 => managed by NM
02:46
<ogra>
yeah, thats not configured properly
02:46
<alkisg>
But if "iface eth0 inet dhcp" is declared, then NM does not manage it
02:47
<ogra>
it doesnt parse the file it uses a tool
02:47
if the tool errors out because the iface isnt properly configured, NM indeed takes over
02:47
<alkisg>
Ah. OK, thanks. I guess I remember wrong about those "auto ethx" lines.
02:48
(I thought they're there by default)
02:48
<ogra>
nope
02:57sepity has joined #ltsp
03:28Remaille has joined #ltsp
03:32
<stgraber>
ogra: so, now, that'll be the next TB meeting ;)
03:32
ogra: thanks for attending
03:33
ogra: and supporting :) I'm kind of slow at this time in the morning.
03:33
<ogra>
:)
03:33
yeah, get some sleep before getting up :)
03:34
<stgraber>
that'll be short but still better than nothing (hope so) ;)
03:34
see you
03:34sepity has quit IRC
03:38
<ltsppbot>
"alkisg" pasted "The default /etc/network/interfaces file with 2 NICs" (17 lines) at http://pastebot.ltsp.org/380
03:39
<alkisg>
ogra, I just did a reinstallation to verify it, it turns out I remembered correctly about the "auto eth0" line ^^^
03:50Remaille has quit IRC
04:27Remaille has joined #ltsp
04:43alkisg has quit IRC
04:44ogra has quit IRC
04:44ogra has joined #ltsp
04:56Remaille has quit IRC
04:59try2free has left #ltsp
05:05cyberorg has quit IRC
05:15cyberorg has joined #ltsp
05:25intelliant_ has quit IRC
05:55
<erieslabnx>
quiet place in the AM hours.
05:56
<ogra>
well, you just said something :)
06:15yoshi__ has joined #ltsp
06:22erieslabnx has quit IRC
06:36erieslabnx has joined #ltsp
06:40erieslabhu has joined #ltsp
06:41
<erieslabhu>
italc is very cool :)
06:41
buggy, weak and unrefined, but some serious potential
06:42
<ogra>
buggy ?
06:42
make sure to file bugs you find ;)
06:42
<erieslabhu>
yeah some functions are not the greatest, but almost there
06:42
I will do that
06:43
I ordered all my cable and switches yesterday, should be delivered by 4 today :) very excited
06:44
have been just bringing the thin clients into my office and hooking them to the switch, will be nice to actually see them all functioning where they belong
06:44
<Appiah_>
Anyone using pam_mount ? Can't make it create my homedirs on the NFS export
06:44
https://help.ubuntu.com/community/UbuntuLTSP/OpenLDAP_NFS_SSL tried what it says on this page but I still get "no such file"
06:44
<erieslabhu>
Sorry Appiah I am too new to know what that is yet.
06:55
The good news is I just saved a ton of money by switching to Geico.
07:04shogunx has quit IRC
07:11pmatulis has joined #ltsp
07:13jammcq has quit IRC
07:22yoshi__ has quit IRC
07:25pmatulis_ has joined #ltsp
07:32
<otavio>
:-)
07:35intelliant has joined #ltsp
07:57pmatulis has quit IRC
08:18bastubis has joined #ltsp
08:20
<bastubis>
i've got Ubuntu 8.04 ltsp server running fine but can't figure out how to get a static ip for the internet connection working
08:20
have tried sudo ltsp-update-sshkeys after changing the ip
08:20
and sudo ltsp-update-sshkeys
08:20
but i lose internet connection
08:20
sudo ltsp-update-image i mean
08:23
<sbalneav>
Morning all
08:23
bastubis: Do you have 2 nics in the machine? Or one?
08:24
<bastubis>
2
08:25
(morning!)
08:25
<sbalneav>
So, you've got the terminals hanging off of one nic, and the internet connected to the other?
08:26
<bastubis>
yes
08:28
<sbalneav>
Then chaning the internet nic shouldn't affect the ltsp terminals at all
08:28
can you paste you /etc/network/interfaces to the pastebot?
08:28
!pastebot
08:28
<ltspbot>
sbalneav: "pastebot" is The LTSP pastebot is at http://pastebot.ltsp.org. Please paste all text longer than a line or two to the pastebot, as it helps to reduce traffic in the channel. A link to the content will be pasted in the channel.
08:31
<bastubis>
can't connect to the mahcine, would have to paste it via usb - basically, ifconfig shows no ip at all for the nic
08:34
ok it's done!
08:34
i added -a i386 to the image update and now it's working
08:34
sorry!
08:34
and thanks :)
08:34bastubis has left #ltsp
08:35yanu has quit IRC
08:36ltsplogbot has quit IRC
08:36stgraber has quit IRC
08:36fgiraldeau has quit IRC
08:39yanu has joined #ltsp
08:40Nubae has quit IRC
08:41ltsplogbot has joined #ltsp
08:41nubae has joined #ltsp
08:54maginot has joined #ltsp
08:55
<rjune_wrk>
bastibus? that's hilarious
09:25japerry has joined #ltsp
09:37dan_young has joined #ltsp
09:39vagrantc has joined #ltsp
09:49jammcq has joined #ltsp
09:49
<jammcq>
bom dia everyone
09:49* vagrantc waves
10:12staffencasa has joined #ltsp
10:14bieb has joined #ltsp
10:16intelliant has quit IRC
10:17Patina has quit IRC
10:24coordinador has joined #ltsp
10:24
<coordinador>
hi all
10:25
i have a problem related with sound, but im not sure what could be
10:26
i havent sound in terminals, but if i do cat /someting > /dev/dsp i have sound
10:26
*echo
10:26
*cat -> echo
10:26
(i dont remember actually :P)
10:26
but this means that drivers are ok
10:27
<vagrantc>
the server makes sound, or the thin clients make sound?
10:27Patina has joined #ltsp
10:27
<coordinador>
the clients
10:27
the server doesnt have soundcard
10:27
<rjune_wrk>
coordinador: just checking.
10:27
<vagrantc>
coordinador: logged into the thin client's console?
10:28CAN-o-SPAM has joined #ltsp
10:28
<coordinador>
yes
10:28
<vagrantc>
is pulseaudio running?
10:28
<coordinador>
and if i do ps |grep esd i got the service running
10:28
<vagrantc>
pgrep -l -f pulseaudio
10:28
<coordinador>
in console or in xterm?
10:28
<vagrantc>
console
10:29
also:
10:29
<coordinador>
"pgrep" is "ps | grep" ?
10:29
<vagrantc>
!release
10:29
<ltspbot>
vagrantc: "release" is please mention the linux distro and release you're using :)
10:29
<vagrantc>
coordinador: pgrep is a command.
10:29
<coordinador>
i havent this command
10:29
my distro is ubuntu 9.04 and i have ltsp 4.2
10:30
<vagrantc>
how odd.
10:30
ah! ltsp 4.2
10:30
<coordinador>
works flawleslly i have to say
10:30* vagrantc hides
10:30
<coordinador>
it recognizes everything
10:30
<vagrantc>
yes, works flawlessly, *except*
10:30
<coordinador>
oh
10:30
<vagrantc>
for all the things that are broken
10:30
<rjune_wrk>
vagrantc: :-P
10:31
<coordinador>
yes but in older distros like a year ago, i had to deal with more things than now
10:31
haha
10:31
<rjune_wrk>
coordinador: ok, you have esd running, that's good. do you have esdctl on your server?
10:31
<coordinador>
yes i have it
10:32
<rjune_wrk>
if you do esdctl allinfo, what do you see?
10:32
<coordinador>
server version = 0
10:32
server format = 0x00000021
10:32
server rate = 44100
10:34
<rjune_wrk>
ok, do set | grep -i esd
10:34
<coordinador>
i got nothing
10:34
in xterm right?
10:35
<rjune_wrk>
yes
10:35
<coordinador>
got nothing
10:35
<rjune_wrk>
vagrantc: how does pulse figure out it needs to talk to another machine, ESDSERVER used to be the env var to use
10:35
<vagrantc>
rjune_wrk: PULSE_SERVER
10:36
<rjune_wrk>
coordinador: if you do set|grep -i pulse, do you see anything?
10:36
<coordinador>
nothing
10:36
oh
10:36
sorry ... now with pulse, let's see
10:36
oh, i get nothing
10:37
<rjune_wrk>
coordinador: ok, that shouldn't be too bad
10:37
what's the IP address of your terminal?
10:37
<coordinador>
192.168.0.102
10:37
<rjune_wrk>
export PULSE_SERVER="192.168.0.102"
10:37
<coordinador>
in xterm right?
10:37
<rjune_wrk>
yes
10:38
vagrantc: how to restart pulse? is it just killall pulseaudio && pulseaudio ?
10:38
<coordinador>
done
10:38Egyptian[Home] has quit IRC
10:39
<vagrantc>
rjune_wrk: no idea
10:39
but if it's LTSP 4.2, it's not going to be using pulseaudio, is it?
10:39
<rjune_wrk>
pulse is compatible with esd
10:40
so in theory, he can use pulse on the server, and esd on the terminal
10:40Egyptian[Home] has joined #ltsp
10:40
<rjune_wrk>
coordinador: ps aux|grep pulse
10:40
you need to kill your pulse audio and restart it.
10:40
at which point, I *think* you'll get sound.
10:41
<coordinador>
i have a lot of processes related to pulse
10:41
ok, i'll try with killall pulseaudio && pulseaudio
10:41
<rjune_wrk>
ok
10:42
<vagrantc>
rjune_wrk: yeah, but then you just use the ESD variables, i think
10:42
<rjune_wrk>
Ahh.
10:42
<coordinador>
i did it as root and i got: W: main.c: This program is not intended to be run as root (unless --system is specified).
10:42
<vagrantc>
which should be set up by default, i thought.
10:42
<rjune_wrk>
coordinador: you need to do it as the user you are logged in as
10:42
<vagrantc>
oh, right. ltsp 4.2.
10:42
<rjune_wrk>
vagrantc: I used to have instructions for it.
10:42
<vagrantc>
why exactly is someone running ltsp 4.2 on one of the best supported ltsp 5 distros?
10:43
<coordinador>
because old terminals
10:43
<rjune_wrk>
vagrantc: becuase ltsp4.2 is the r0><0rs
10:43
s/the/teh
10:43
<vagrantc>
ah, old hardware. yes.
10:44* vagrantc sighs
10:44
<coordinador>
ltsp 4.2 worked just fine in eboxII
10:44
ltsp5 is impossible to use
10:44
with this terms
10:44
terminals
10:46
<rjune_wrk>
vagrantc: at least dinosaurs like me get to feel useful sometimes
10:46
<vagrantc>
ebox, the scourge of ltsp5
10:47coordinador has quit IRC
10:47
<sbalneav>
Bad SiS driver.
10:48
The stupidity is, it's ALL in the enumeration of devices.
10:48
It's almost like someone put a sleep(2) in the kernel code for every pci access :)
10:48
<rjune_wrk>
sbalneav: sounds like a guy I work with
10:49
put sleep 1 all over the place in init scripts.
10:49coordinador has joined #ltsp
10:50
<coordinador>
ill se if i have sound
10:50
YEAH!
10:50
:D
10:51
awesome!
10:51
<rjune_wrk>
coordinador: congrats.
10:51
<coordinador>
thanks a lot rjune_wrk and vagrantc
10:51
<rjune_wrk>
coordinador: our pleasure
10:52
<coordinador>
:D wow, nice haha damn i was dealing with this a lot, thanks again
10:52
ill spread the knowledge
10:54
<rjune_wrk>
coordinador: it's just from having spent a while around.
10:57fgiraldeau has joined #ltsp
10:57stgraber has joined #ltsp
11:03Gadi_eeepc has joined #ltsp
11:04
<coordinador>
i did esdplay some.wav in xterm and it worked fine, but when i try to play a sound with system->preferences ->sound, or when i try to play and mp3 it doesn't play, its the mp3 thing normal? and the sound manager thing is related with server and client connection?
11:05Lns has joined #ltsp
11:06
<coordinador>
wait pls
11:06coordinador has quit IRC
11:08
<Lns>
Gadi_eeepc, I see you made it back to the island! =p
11:26coordinador has joined #ltsp
11:26
<coordinador>
hi again
11:27
i can make mplayer plays an mp3 but then the sound doesnt works, even with esdplay some.wav
11:27
<Gadi_eeepc>
Lns: indeed. Thanks again for last night
11:28
<sbalneav>
coordinador: have you got whatever codecs loaded to allow for mp3's?
11:28
<Lns>
Gadi_eeepc, of course, it was a blast!
11:28
<coordinador>
yes, mp3 worked fine, but then i cannot play any sound, and i got from mplayer an error that says "could not open/initialize audio device -> no sound"
11:29
in xterm i do esdplay some.wav and i get no sound (before use mplayer i got sound)
11:30
<Gadi_eeepc>
coordinador: perhaps pulseaudio crashed on the client
11:30
<coordinador>
oh, ill check it with ps -aux |grep pulse
11:30
<Gadi_eeepc>
make sure you do that in a localapps xterm
11:31
or on the client console
11:31
<coordinador>
i have a lot of process pulseaudio in server, ill check in local console
11:31
<vagrantc>
pulseaudio isn't in ltsp 4.2
11:31
<coordinador>
(just in case, in lts.org i have esd)
11:32
exactly vagrantc
11:32
<Gadi_eeepc>
42?
11:32
<coordinador>
yes
11:32
<Gadi_eeepc>
4.2
11:32
ah
11:32
<coordinador>
im using 4.2
11:32
<vagrantc>
so you're stuck with esd on the thin client, and pulseaudio on the server.
11:32
<Lns>
=p
11:32
<coordinador>
yes
11:32
hah :P
11:33
in client console i get everything fine "cat /proc/kcore..." and "ps |grep esd"
11:33
<Gadi_eeepc>
you can switch to esd in mplayer's preferences
11:34
<coordinador>
but when i do esdplay some.wav doesnt work
11:34
<Gadi_eeepc>
echoo $ESPEAKER
11:34
*echo
11:34
<coordinador>
in xterm o local console?
11:34
<Gadi_eeepc>
xterm
11:35
<coordinador>
oh, i get nothing
11:35
<Gadi_eeepc>
try: ESPEAKER=<thinclientIP>:16001 esdplay some.wav
11:35
<coordinador>
ok
11:35
export?
11:35
or just ESPEAKER...
11:35
?
11:36
i did: ESPEAKER=192.168.0.111:16001 esdplay /usr/share/sounds/card_shuffle.wav
11:36
got nothing
11:37
then i did: "ESPEAKER=192.168.0.111:16001" and then "esdplay /usr/share/sounds/card_shuffle.wav" and i got nothing again
11:38
(this wav file worked fine)
11:39erieslabhu has quit IRC
11:40intelliant has joined #ltsp
11:42Remaille has joined #ltsp
11:43
<coordinador>
when i selected pulse audio in "sound preferences" (system->preferences->sound" i get "audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink: Failed to connect: Connection rejected"
11:44
ill try to relogin in client
11:44
maybe it fixes magically
11:44coordinador has quit IRC
11:45coordinador has joined #ltsp
11:45
<coordinador>
nope, doesnt work
11:48
Gadi_eeepc, i tried ESPEAKER=192.168.0.111:16001 esdplay /usr/share/sounds/card_shuffle.wav nothing happened
11:48
then i did: "ESPEAKER=192.168.0.111:16001" and then "esdplay /usr/share/sounds/card_shuffle.wav" and i got nothing again
11:53
help?
11:54dan_young has quit IRC
11:54dan_young has joined #ltsp
12:03
<coordinador>
somebody?
12:07
Gadi_eeepc, i found the LTSP-esd-alsa in ltsp website, do you thing i should use just in case i have better results?
12:07
<Gadi_eeepc>
coordinador: sorry - I am back and forth
12:08
LTSP-esd-alsa is not needed on 4.2
12:08
<coordinador>
ok
12:08
oh isee
12:08
<Gadi_eeepc>
it was used to make use of alsa drivers on 4.1 when OSS was used by default
12:08
<coordinador>
when, i did the command you told me but nothing happened
12:08
oh ok
12:08
<vagrantc>
http://www.disklessworkstations.com/cgi-bin/prod/200110.html?id=VoKfCWPL
12:08
"Sound is not supported under Ubuntu LTSP or LTSP 4.2 kernel 2.6.20-* "
12:09
<coordinador>
humm ok
12:09
<vagrantc>
those are basically ebox machines
12:09
<coordinador>
ok, thanks for the info
12:10
now, what i should try if i did: "ESPEAKER=192.168.0.111:16001" and then "esdplay /usr/share/sounds/card_shuffle.wav" and i got nothing ?
12:17Lns has quit IRC
12:37
<sbalneav>
coordinador: If you completely reboot the workstation, does it work again?
12:37
<coordinador>
humm
12:37
ill see
12:37
rebooting...
12:37coordinador has quit IRC
12:40spectra has joined #ltsp
12:40Ahmuck has joined #ltsp
12:51Lns has joined #ltsp
12:53yoshi__ has joined #ltsp
12:59
<rjune_wrk>
Gadi_eeepc: what's up with coordinator?
13:02yoshi__ has quit IRC
13:03vagrantc has quit IRC
13:06
<Lns>
rjune_wrk: he's got 4.2 and has sound issues
13:07
<rjune_wrk>
Lns: I worked with him earlier
13:07
<Lns>
rjune_wrk: ah
13:08
<rjune_wrk>
when I left, it was working. that's why I'm asking
13:10
<Lns>
rjune_wrk: no clue myself..i left too =p
13:12
<rjune_wrk>
heh
13:14* Lns scoffs at Gadi_eeepc for not drinking more than 2 beers last night - wah, he had to drive an hour and a half back to his hotel, wah... ;) hehe
13:14coordinador has joined #ltsp
13:14
<Lns>
wb coordinador
13:14
<rjune_wrk>
Lns: You should have been a gentleman and offered to get him a cab
13:14
<coordinador>
after rebooting box
13:14
esdplay some.wav worked again :)
13:15
<Lns>
rjune_wrk: I would have, but he'd have a problem getting to his car in the morning ;)
13:15
<rjune_wrk>
coordinador: check that mplayer is using esd or pulse as it's audio output.
13:15
preferably esd
13:15
<coordinador>
ok
13:17
worked fine, after i push stop, and then play again
13:17
no more sound
13:17
<rjune_wrk>
what audio output method is it using?
13:20
<Lns>
sounds like it's locking the sound device..
13:24
<coordinador>
yes, i think the same
13:24
audio output method?
13:24
it's esd
13:25
if it's that what you mean
13:25
pulseaudio in server -> esd in clients i think
13:26
<rjune_wrk>
yup
13:26
I wanted to know what is mplayer doing
13:26
because it seems like it's doing something wrong
13:27
<coordinador>
yes, .. may be, if there is a way to restart esd, may work?
13:27
or just use other player like xine
13:29
<sbalneav>
coordinador: I would suspect that esd is crashing on the client.
13:30
<coordinador>
ill see what happen if i do ps |grep esd in local console
13:30
process is running
13:31
<sbalneav>
Doesn't mean it isn't latched up, though.
13:35
<Lns>
Is there not an easy way to get pulse on the client in 4.2? that sure would seem to fix those issues, i'd think
13:35
<rjune_wrk>
Lns: You could get the LBE and build it yourself, but no, not really
13:35
nobody's doing 4.2 anymore
13:35
<Lns>
well, not NOBODY... ;)
13:37
<coordinador>
GXINE did the trick :D
13:39
the only detail is that the program must to be able to configure the sound server to esd
13:39
:/
13:39pmatulis_ has quit IRC
13:39
<Lns>
coordinador: mplayer couldn't do that?
13:43
<coordinador>
yes but locked the sound system i think
13:44pmatulis has joined #ltsp
13:46
<coordinador>
after play a song, sound didnt work, even esdplay some.wav dont work
13:50intelliant has quit IRC
13:57
<rjune_wrk>
coordinador: somewhere in /etc is an mplayer.conf file
13:57
though if it's working with gxine, you're all good
13:57* Lns has always liked xine
13:57
<coordinador>
i think it fixed, i installed gstreamer plugin for esd
13:58
<rjune_wrk>
I use Ksomething, Don't remember what. I click on it and it plays, that's all I really care about
13:58
<coordinador>
now esd appeared in system->preferences-sound
13:58
and when i test, it works :)
13:58
ill see if rhythmbox works now..
13:58
IT WORKS!
13:58
:D
13:59
even sound control works fine
13:59
awesome :) thanks all that helped me
14:00
<Lns>
nice.
14:01
<coordinador>
i think now ill uninstall mplayer
14:01
<Lns>
yeah that gstreamer thing helps I guess. I remember having to install something like that a while back in Ubuntu Gutsy to get sound working when LTSP5 first came out
14:11
<coordinador>
well, have to go now
14:12
thanks again, and thanks for the patience, my main language is spanish
14:12
bye
14:12coordinador has quit IRC
14:15yoshi__ has joined #ltsp
14:15bieb has quit IRC
14:20
<Lns>
Are scanners basically the same as other localdevs in LTSP? If it's supported by the distro, it'll work in LTSP as long as localdev is enabled?
14:21
<sbalneav>
Lns: no, scanners are a separate beast
14:21
<Lns>
sbalneav: any particular scanners that work well? I'm in the market for one
14:28vop_ros has joined #ltsp
14:36vop_ros has left #ltsp
14:41erieslabhu has joined #ltsp
14:47warren has joined #ltsp
14:47
<warren>
CAN-o-SPAM: ping
14:49
CAN-o-SPAM: hmm, nevermind.
14:49
CAN-o-SPAM: it seems intel is screwing up
14:49
CAN-o-SPAM: they wrote a "fix" for the LVDS detect issue, only it is the same broken fix that they removed a few months ago
15:02maginot has quit IRC
15:03warren has left #ltsp
15:07vagrantc has joined #ltsp
15:11F-GT has quit IRC
15:14F-GT has joined #ltsp
15:24erieslabhu has quit IRC
15:24Egyptian[Home] has quit IRC
15:24pmatulis has quit IRC
15:25CAN-o-SPAM has quit IRC
16:03johnny has joined #ltsp
16:09Gadi_eeepc has quit IRC
16:12otavio has quit IRC
16:27vvinet has quit IRC
16:29nubae has quit IRC
16:32pmatulis has joined #ltsp
16:38japerry has quit IRC
16:43nubae has joined #ltsp
16:50Remaille has quit IRC
17:06mikkel has quit IRC
17:21yoshi__ has quit IRC
17:36nubae has quit IRC
17:46otavio has joined #ltsp
17:50jammcq has quit IRC
17:52nubae has joined #ltsp
17:57johnny has left #ltsp
18:02ltsp has joined #ltsp
18:03ltsp has quit IRC
18:12Remaille has joined #ltsp
18:19vagrantc has quit IRC
18:26dan_young has quit IRC
18:26Remaille has quit IRC
18:40staffencasa has quit IRC
19:06Lns has quit IRC
19:22gentgeen__ has joined #ltsp
19:45achandra has joined #ltsp
19:46
<achandra>
Hi guys, got some linux thin clients up, and fired up k12linux on a server. I cant seem to "see" the mouse pointer on any of the thin clients and its "ghosted". Any ideas on how to fix this?
19:49shogunx has joined #ltsp
19:52Ahmuck_ has joined #ltsp
20:01try2free has joined #ltsp
20:09
<achandra>
anyone around that can help to get the ltsp 1420 running correctly with via chipset?
20:09
im on k12linux currently
20:19F-GT has quit IRC
20:21F-GT has joined #ltsp
20:34erieslabhu has joined #ltsp
20:52
<achandra>
anyone around to help out with ltsp term 1420 mouse pinter missing issue?
21:02jammcq has joined #ltsp
21:02
<jammcq>
hey friends
21:09
<achandra>
fixed the damn mouse issue - http://markmail.org/message/gbq6kqukgmoyhzrj#query:ltsp%20term%201420%20-%20pxe%20mouse+page:1+mid:hna5xtb2xlf2sqev+state:results
21:09
type in exactly like it says.
21:09
;)
21:13intelliant has joined #ltsp
21:25erieslabhu has quit IRC
21:31
<achandra>
hi guys been a while since i've installed additional packages on clients..how is this done in k12linux?
21:46Ahmuck_ has quit IRC
21:48Egyptian[Home] has joined #ltsp
21:56pmatulis has quit IRC
22:06Egyptian[Home]1 has joined #ltsp
22:12otavio has quit IRC
22:21achandra has quit IRC
22:22Egyptian[Home] has quit IRC
22:34matttttt has quit IRC
23:28try2free has left #ltsp
23:44erieslabnx has quit IRC
23:50Ahmuck has quit IRC