IRC chat logs for #ltsp on irc.freenode.net (webchat)


Channel log from 15 April 2010   (all times are UTC)

00:20slidesinger has quit IRC
00:27epaphus has quit IRC
00:35dmarkey has quit IRC
00:35jonkke has quit IRC
00:35MaRX-Mode has quit IRC
00:40dmarkey has joined #ltsp
00:40jonkke has joined #ltsp
00:40MaRX-Mode has joined #ltsp
00:48try2free has left #ltsp
01:17Faithful has quit IRC
01:19ogra_ has joined #ltsp
01:19ogra has quit IRC
01:19Selveste1___ has quit IRC
01:22Selveste1___ has joined #ltsp
01:35Faithful has joined #ltsp
01:36Selveste1___ has quit IRC
01:41ogra_ is now known as ogra
01:42ogra has joined #ltsp
01:43Faithful has quit IRC
01:55shamino has quit IRC
01:55shamino has joined #ltsp
01:56gnunux has joined #ltsp
02:01Faithful has joined #ltsp
02:02MaRX-Mode has quit IRC
02:10ogra_cmpc has quit IRC
02:13Selveste1___ has joined #ltsp
02:16ogra_cmpc has joined #ltsp
02:17
<gnunux>
hi
02:32Selveste1___ has quit IRC
02:41Selveste1 has joined #ltsp
02:49muftelo has quit IRC
03:06Selveste1 has quit IRC
03:10Faithful has quit IRC
03:12MaRX-Mode has joined #ltsp
03:26Faithful has joined #ltsp
03:31bobby_C has joined #ltsp
03:41Selveste1_ has joined #ltsp
03:51Selveste1_ has quit IRC
03:56cyberorg has quit IRC
03:59alkisg has joined #ltsp
04:09Selveste1_ has joined #ltsp
04:13Selveste1_ has quit IRC
04:14Selveste1_ has joined #ltsp
04:21
<alkisg>
!compiz
04:21
<ltspbot>
alkisg: "compiz" :: if compiz is giving you problems, one way to disable it for all users is: sudo gconftool-2 --direct --config-source xml:readwrite:/etc/gconf/gconf.xml.mandatory --type string --set /desktop/gnome/session/required_components/windowmanager metacity
04:22alkisg has quit IRC
04:26alkisg_web has joined #ltsp
04:26
<alkisg_web>
!compiz
04:26
<ltspbot>
alkisg_web: "compiz" :: if compiz is giving you problems, one way to disable it for all users is: sudo gconftool-2 --direct --config-source xml:readwrite:/etc/gconf/gconf.xml.mandatory --type string --set /desktop/gnome/session/required_components/windowmanager metacity
04:31Selveste1__ has joined #ltsp
04:32Selveste1_ has quit IRC
04:43alkisg_web has quit IRC
04:47pmatulis has joined #ltsp
05:02otavio has quit IRC
05:07nubae has joined #ltsp
05:07Selveste1__ has quit IRC
05:07otavio has joined #ltsp
05:09Selveste1__ has joined #ltsp
05:14Selveste1__ has quit IRC
05:23cyberorg has joined #ltsp
05:25gnunux has quit IRC
05:31mikkel has joined #ltsp
06:13Faithful has quit IRC
06:42bobby_C has quit IRC
06:42gnunux has joined #ltsp
06:48Faithful has joined #ltsp
07:06litlebuda has quit IRC
07:37bobby_C has joined #ltsp
07:39ogra_ has joined #ltsp
07:39ogra has quit IRC
07:39ogra_ is now known as ogra
07:39ogra has joined #ltsp
08:09kbelzowski has joined #ltsp
08:11Gadi has joined #ltsp
08:29slidesinger has joined #ltsp
08:47evilx has joined #ltsp
08:55epaphus has joined #ltsp
08:59korcan has joined #ltsp
09:03bobby_C has quit IRC
09:10mikeshultz has joined #ltsp
09:14komunista has joined #ltsp
09:15
<komunista>
hi all
09:18mikeshultz has quit IRC
09:19schregge has joined #ltsp
09:19bobby_C has joined #ltsp
09:31slidesinger has quit IRC
09:55slidesinger has joined #ltsp
09:56tstafford has joined #ltsp
10:15staffencasa has joined #ltsp
10:22vbundi has joined #ltsp
10:24Selveste1__ has joined #ltsp
10:24munson has joined #ltsp
10:25gnunux has quit IRC
10:26
<munson>
sup sup IM BACK lol....with no luck on this layer3 switch ;(
10:27
if anyone has any other ideas on why tftp info isn´t passing thru this layer3 switch then let me know
10:31
<Gadi>
munson: do you have vlan tags?
10:31
make sure your ports are untagged
10:32
<munson>
yes i made a vlan which all my computers are on for security purposes
10:34
<Gadi>
munson: but are the packets tagged?
10:34
<munson>
yes
10:34
<vbundi>
munson: is your UDP helper configured? also... VLANs aren't really meant to be used for security
10:34
<Gadi>
you can have different ports assigned to different vlans without tagging
10:34
tagging is only if one port is used for two vlans
10:34shawnp0wers1 has joined #ltsp
10:34
<munson>
hmm
10:34
iĺl try that then
10:35
but if i untag it then would net still pass thru?
10:35
<Gadi>
munson: if your server has 2 NICs, I would plug one into a vlan1 port and another into a vlan2 port and keep everything untagged
10:36
<munson>
hmm haven´t thought of using 2 nics
10:36
<Gadi>
ah, its much simpler that way
10:36
and you get the vlan separation to boot
10:36
(no pun intended)
10:36
;)
10:36
<munson>
gotcha
10:36
<vbundi>
lol
10:37
<munson>
i even tried windows 2008 server for dhcp but still no go on that crap either...but ya iĺl try untagging first if no net then iĺl try the 2 nic trick
10:38shawnp0wers1 has quit IRC
10:38
<munson>
brb after a bit ;) gotta reset my switch and blahblah ¨more testing¨
10:38
<vbundi>
munson: well you said it was working with a hub, but just not that L3 switch right?
10:38
<munson>
ya hub was fine...after it got the info i reseated into the layer3 and all still fine
10:39
<vbundi>
ahh so just the TFTP isn't really working
10:39
<munson>
also mentioned before tried a different layer 3 switch and that was its default settings straight out of the box and still no go
10:39
ya dhcp is fine but PXE-E3B - TFTP error - file not found ...when connected to layer 3
10:40
<Gadi>
munson: if you added vlan tags on your server interface NIC, you should remove those, as well
10:41
<munson>
this is basic setup ubuntu 8.04 lts i386 edition and ran thru all the necessary crap to get it running which it ¨works¨ fine on hub but no difference in nic settings which i havent messed with
10:41
so everything is basic setup with the exception of everything going thru my vlan on switch
10:43
<Gadi>
yeah, smells like tagging issues
10:43
<munson>
kk iĺl check it out iĺl brb
10:43
<Gadi>
firends dont let friends tag vlans
10:43
<munson>
haha
10:43
smartass
10:43munson has quit IRC
10:50staffencasa has quit IRC
11:00Selveste1__ has quit IRC
11:06slidesinger has quit IRC
11:07staffencasa has joined #ltsp
11:17Selveste1 has joined #ltsp
11:29cliebow has joined #ltsp
11:34
<vbundi>
so I ran an update today.. new kernel... ran out of space on my boot partition which is software RAID1... I thought 100MB would be more than enough
11:34
is there a way to remove old initrd from my boot partition?
11:38
nm think I got it
11:43sutula has quit IRC
11:44sutula has joined #ltsp
11:45
<highvoltage>
on my test machine (Lucid) I get:
11:45
udhcpc[321]: Received DHCP NAK
11:46
udhcpc[321]: Sending discover...
11:46
udhcpc[321]: Sending select for...
11:46
ok sorry I just realised what's going wrong (d'oh)
11:51thunsucker has joined #ltsp
11:53
<johnny>
/me kicks linux sound in the face
11:54
all of the sudden i needed to set model for the alsa driver
11:54
for no good reason
11:54
usually needing to force the model is something you do BEFORE things work right
11:54
with that card
11:54
<thunsucker>
johnny: what do you mean
11:54
<johnny>
i've never had to set it once it had worked again
11:55
thunsucker, a pc we have had for 3 years now started needing me to set the name of the model for the sound chip
11:55
when it has worked just fine almost the entire time without it
11:56
<thunsucker>
interesting
11:59
johnny: i hate sound+linux all together
11:59
in all of my ltsp deployments, sound is the biggest problem
11:59
<johnny>
generally i'm a big fan of how the stack is evolving
11:59
but it's hard to keep up with all the drivers
12:00
when pulse uses them in better and more interesting ways
12:00
it exposes odd driver bugs
12:00
<thunsucker>
yup
12:00
i can't wait to upgrade my installs to lucid
12:00
each time a new release comes out, most of my problems get fixed
12:01
audio is the only big one left
12:01
<johnny>
generally though.. i i don't like how lucid handles audio
12:01
altho i understand why it does things a certain way. i wish they would fix it differently
12:01
i don't like how they map direct alsa back into pulse..
12:01
<thunsucker>
johnny: sounds like fun
12:02
<johnny>
so running alsamixer doesn't show the right thing
12:02
ah.. looks like that really is the future
12:02
now fedora does it too
12:02
i just upgraded to fedora13
12:03
same thing now
12:03schregge has quit IRC
12:05
<Gadi>
johnny: alsamixer -c0
12:06
<johnny>
Gadi, that doesn't change that i still had to start forcing the model number :(
12:06
<Gadi>
yeah - for that you need to write your congresswoman
12:10
<thunsucker>
gadi: why is that
12:11
<Gadi>
isn't that who you write to when the man breaks the system?
12:11thunsucker has quit IRC
12:12thunsucker has joined #ltsp
12:12
<thunsucker>
of course it helps if when you ask a question
12:12
you remember there is a scheduled network reboot 5 seconds after you type lol
12:16thunsucker has left #ltsp
12:16thunsucker has joined #ltsp
12:33shawnp0wers1 has joined #ltsp
12:55Faithful has quit IRC
13:01Lns has joined #ltsp
13:14vagrantc has joined #ltsp
13:16atkuepker has quit IRC
13:25scott_ino2 has joined #ltsp
13:26
<scott_ino2>
in ubuntu 9.10 when i boot a client the screen of the server gets all garbled, additionally clients are unable to login, any ideas?
13:35
<thunsucker>
scott_ino2: to ungarble the screen do you have to reboot?
13:36
<scott_ino2>
yes
13:39
thunsucker, I tried resolving with the update ssh keys and build image but that didnt work
13:40
<Lns>
scott_ino2: when you boot a CLIENT, the SERVER'S screen gets garbled? That's....weird.
13:41
I don't even see how that's possible
13:41
unless you have some crazy hardware issue
13:42
brb
13:42Lns has quit IRC
13:42
<scott_ino2>
It was working under 9.04
13:42
we did a clean install
13:45
<Gadi>
scott_ino2: did you try disabling compiz?
13:45
!compiz
13:45
<ltspbot>
Gadi: "compiz" :: if compiz is giving you problems, one way to disable it for all users is: sudo gconftool-2 --direct --config-source xml:readwrite:/etc/gconf/gconf.xml.mandatory --type string --set /desktop/gnome/session/required_components/windowmanager metacity
13:45
<thunsucker>
scott_ino2: describe in more details, what do you mean "garbled"
13:46
<scott_ino2>
horizontal lines with mouse movement etc..
13:46
Gadi, good suggestion, that could be it
13:51
any other ideas?
13:55scott_ino2 has left #ltsp
13:59* vagrantc forgets if vagrantc tested that last patch to ldm...
14:01
<vagrantc>
ah yes, i did.
14:03Lns has joined #ltsp
14:06bobby_C has quit IRC
14:14nubae has quit IRC
14:19nubae has joined #ltsp
14:20bobby_C has joined #ltsp
14:29cliebow has quit IRC
14:54sahil has joined #ltsp
14:54
<sahil>
if my resolv.conf has no search domain in it how do i proceed with local apps?
15:00
<Gadi>
sahil: set: SEARCH_DOMAIN and DNS_SERVER in lts.conf
15:00
<sahil>
Gadi: to blank?
15:01
my resolv.conf only has nameserver lines
15:01
<Gadi>
set to the appropraite values
15:02
you don't *need* a search domain, tho
15:02
<sahil>
Gadi, how do I find the appropraite values?
15:02
the DNS_SERVER should be set to what one of my nameserver lines is?
15:02
and the SEARCH_DOMAIN can be left out?
15:02
<Gadi>
the search domain is your dns domain name usually - it allows you to resolve hosts using just the hostname and not the FQDN
15:04
<sahil>
Gadi: I have no dns domain name that i can determine
15:04
my resolv.conf is as follows:# Generated by NetworkManager
15:04
nameserver 68.105.28.11
15:04
nameserver 68.105.29.11
15:04
nameserver 68.105.28.12
15:07thunsucker has left #ltsp
15:09
<Gadi>
sahil: what is the problem you are trying to solve?
15:09
is firefox not getting to a web page?
15:09
<sahil>
Gadi: when I enable localapps I cannot login to cliens
15:09
clients
15:09
and the SEARCH_DOMAIN and DNS_SERVER lines are obviously wrong
15:10
I assume I set DNS_SERVER line to one of my nameservers?
15:11
<Gadi>
but when you disable local apps, you can log in ok?
15:12
<sahil>
when I remove the lts.conf I can
15:12
<Gadi>
ah, so let's start there
15:12
can you paste the lts.conf?
15:12
<sahil>
its literally the one from the ubuntu karmiclocalapp doc
15:12
<Gadi>
!pastebot
15:12
<ltspbot>
Gadi: "pastebot" :: The LTSP pastebot is at http://ltsp.pastebin.com. Please paste all text longer than a line or two to the pastebot, as it helps to reduce traffic in the channel. Don't forget to paste the URL of the text here.
15:13
<Gadi>
hmm... /me looks for url
15:13
<sahil>
https://help.ubuntu.com/community/UbuntuLTSPKarmicLocalAppsFirefox
15:14komunista has quit IRC
15:14komunista has joined #ltsp
15:15
<Gadi>
ah - on the lines with "|| Change this for your own network "
15:15
don't copy that part
15:15
:)
15:15
<sahil>
har har
15:15
I did not
15:15
<Gadi>
ok
15:15
just checking
15:15
<sahil>
I changed them to reflect the best that I could but as I said my resolv.conf lists neither
15:15
simply nameservers
15:16
<Gadi>
that's fine
15:16
doesn't explain why you cannot even login
15:16
LOCAL_APPS=True by default
15:17
try making the lts.conf simply:
15:17
[Default] LOCAL_APPS=True
15:17
er
15:17
<sahil>
is there a way I can launch teh local firefox without having an lts.conf then?
15:17
<Gadi>
[Default]
15:17
<sahil>
and leave out the firefox?
15:17
<Gadi>
LOCAL_APPS=True
15:17
yeah
15:17
let's see if you can log in with just a simple lts.conf
15:18
if that works, when you log in, open a terminal window and type: ltsp-localapps firefox
15:18
and you should get a local firefox browser
15:18
if all of that works, I would then add:
15:18
LOCAL_APPS_MENU=True
15:18
which replaces the menu item with local firefox
15:19
and check that you can log in
15:19
<sahil>
can i just manually edit the shortcut to use the ltsp-localapps firefox?
15:20
<Gadi>
you could - this other way is automagic and done upon login to an LTSP client only
15:20
<sahil>
yeah and i guess id have to do that for each user then
15:20
<Gadi>
right
15:20
<sahil>
well here goes with the simplest of the lts.confs
15:21
is there a way to check on a client which lts.conf is being used?
15:21
nothing happens if i do ltsp-localapps firefox
15:22
oh it did just too forever
15:23
<johnny>
ltsp-localapps xterm
15:23
and then getltscfg -a
15:23
but you can also try starting firefox
15:24
and see what happens in the console
15:26
<Lns>
sahil: there's also the replacing of firefox.desktop every time it's upgraded...best to have your lts.conf in order for stuff like that instead of hacking on files
15:33
<sahil>
thanks guys seems like everything works
15:35ogra_cmpc has quit IRC
15:42mischko has joined #ltsp
15:48ogra_cmpc has joined #ltsp
15:50sahil has quit IRC
16:01mikkel has quit IRC
16:22jcastro has quit IRC
16:43vagrantc has quit IRC
16:55ZyTer has joined #ltsp
16:58Ryan52 has quit IRC
17:00Ryan52 has joined #ltsp
17:01johnny has left #ltsp
17:04mischko has quit IRC
17:05ZyTer has quit IRC
17:06Ryan52 has quit IRC
17:19bobby_C has quit IRC
17:20komunista has quit IRC
17:24johnny has joined #ltsp
17:49Lns has quit IRC
18:02Faithful has joined #ltsp
18:16korcan has quit IRC
18:19vagrantc has joined #ltsp
18:30nubae_ has joined #ltsp
18:31nubae has quit IRC
18:41staffencasa has quit IRC
18:49nubae has joined #ltsp
18:49nubae_ has quit IRC
18:57epaphus has quit IRC
19:18vagrantc has quit IRC
19:23pmatulis has quit IRC
19:27Gadi has left #ltsp
20:30mischko has joined #ltsp
20:31try2free has joined #ltsp
21:10shogunx has joined #ltsp
21:34mischko has quit IRC
21:51johnny has left #ltsp
22:16highvoltage has quit IRC
22:22johnny has joined #ltsp
22:26vagrantc has joined #ltsp
22:43try2free has left #ltsp
23:34Shingoshi has quit IRC