IRC chat logs for #ltsp on irc.freenode.net (webchat)


Channel log from 29 August 2010   (all times are UTC)

00:02map7 has joined #ltsp
00:14map7 has quit IRC
00:16map7 has joined #ltsp
00:19RiXtEr has quit IRC
00:19RiXtEr has joined #ltsp
00:21map7 has quit IRC
01:00map7 has joined #ltsp
01:05map7 has quit IRC
01:22map7 has joined #ltsp
01:27map7 has quit IRC
01:43gentgeen__ has joined #ltsp
02:28map7 has joined #ltsp
02:33map7 has quit IRC
03:04bobby_C has joined #ltsp
03:28map7 has joined #ltsp
03:39map7 has quit IRC
03:57map7 has joined #ltsp
04:01map7 has quit IRC
04:40xet7 has joined #ltsp
04:45gvy has joined #ltsp
05:00bobby_C has quit IRC
05:07shogunx has quit IRC
06:40F-GT has quit IRC
06:47try2free has joined #ltsp
06:52try2free has left #ltsp
06:56F-GT has joined #ltsp
07:00pmatulis has joined #ltsp
07:14gnoob has joined #ltsp
07:55bobby_C has joined #ltsp
08:19Mobe has joined #ltsp
09:10gnoob has quit IRC
09:50
<maslak>
helo, anyone here ?
09:51
i'm lookingfor some howto on displaying wts apps directly on thin client
09:51
anyone can help me ?
09:51maslak has quit IRC
09:51maslak has joined #ltsp
09:51
<maslak>
i saw some videos on youtube as a demo ... but can;t find any howto ...
09:52M4gic5t0rM has joined #ltsp
09:55M4gic5t0rM has quit IRC
09:56M4gic5t0rM has joined #ltsp
09:57
<maslak>
hnock knock ...
09:58Gieltjev has joined #ltsp
09:58
<Gieltjev>
Hi
09:59
<maslak>
hi
10:00
<Gieltjev>
I have a problem regardng my LTSP setup
10:00
<maslak>
any details ?
10:01
<Gieltjev>
i am using Ubuntu 10.04.1 and setup LTSP with the alternate CD, after that i updated the DHCPD settings and within vmware everything is working ok
10:02
but when i connect the thin client it boots as it should. but after logging in i hear the Startup sound and the client immediatly logs out
10:03
i can use the Failsave Xterm from the thin client
10:03
the thinclient is a NeoWare CA15
10:03
can you point me to a way to debug this problem?\
10:03
<maslak>
i had similar problem on my first setup... when user was aded by adduser command and not via gui on server
10:04
chceck your syslog on server an on a thin client
10:04
<Gieltjev>
i use the same user as within vmware, in vmware i have a "Thin client" which can connect to the server with the same credentials
10:05
<maslak>
can you login as your first user (one you define durring install?)
10:05
<Gieltjev>
yes
10:05
mp
10:05
i mean no
10:05
only on the server and virtualized client, on the real client i can only login into a failsave Xterm
10:06
how to check the syslog? when i press CTRL ALT F1 i get nothing ( the monitor does not support this mode message)
10:07vagrantc has joined #ltsp
10:07
<maslak>
try forcing display driver to vesa and lower your screen res to 1024x768 via lts conf - that's what helped me at first, then i realised that ltsp cannot detect some video cards properly
10:07
forcing driver should help ypu
10:07
help you*
10:07
<Gieltjev>
ok, i will try that, thanks for the help!
10:08
<maslak>
Gieltjev : if you turn on your rsyslog you'll be able to read logsfrom thinclient directly on server
10:10
<Gieltjev>
ubuntu has rsyslog on by default, right?
10:11
<vagrantc>
not just on, but configured for remote reception
10:12
<Gieltjev>
ok, i tried that, and added a redirect into: /etc/rsyslog.d/50-default
10:12
but that did not work
10:13
<maslak>
can anyone help me with ltsp-cluster ?
10:16
great ;)
10:20yanu_ has joined #ltsp
10:20
<Gieltjev>
sorry, im just new to ltsp, so i don't think i can help with an advanced cluster of ltsp servers ;)
10:21
in lts.conf i only need to have 2 rules right? first: [default] second: XSERVER=vesa
10:21
<maslak>
better idea is to setup [mac:addr:::]
10:22
so you won't have to change it later
10:22
[default] affect all workstations
10:23
<Gieltjev>
i only have 5 workstations, and there all CA15's, this is just a test with one to see if this could work
10:23
<maslak>
default shoul be okfor you ;)
10:29jhutchins_lt2 has joined #ltsp
10:29
<Gieltjev>
ok, for ubuntu 10.04: what do i need to set at SCREEN_01 ? startx does not work
10:30
<maslak>
by default you don't need to setup anything
10:30
<Gieltjev>
i now setup SCREEN_01 to startx and SCREEN_02 to shell
10:30
but i only get a shel
10:30
<maslak>
by default on 10.04 login managr is ldm
10:30
<Gieltjev>
shell
10:30
<maslak>
so screen_07=ldm
10:30
that's gefault config
10:30
<Gieltjev>
thanks
10:30
<maslak>
on screen 1 you'll get login screen
10:31
to local (chroot) enviroment
10:31
(that's a mind shortcut ;P )
10:31
if you want to get shell setup screen 1-6 to shell (can be useful sometimes) and screen 7 to ldm
10:32
screen 1 - i don't use it becouse by default tehere is login screen an shell and they interrupt to each ther
10:32
each other*
10:33
<Gieltjev>
ok thanks, i need to disconnect my cable internet to try this out, so the internet will disconnect,...
10:33
be right back
10:33
thanks !
10:35Gieltjev has quit IRC
10:35Gieltjev has joined #ltsp
10:36jhutchins_lt2 has quit IRC
10:36Gieltjev has quit IRC
10:42Gieltjev has joined #ltsp
10:43
<maslak>
how did it go ?
10:43
<Gieltjev>
not too good
10:43
ldm does not show up, and as you said, Screen 1 was messed up
10:44
i now removed the screen_01 and screen_07 part
10:44
<vagrantc>
don't use SCREEN_01
10:44
just don't
10:44
<Gieltjev>
:)
10:45
<vagrantc>
i think on ubuntu, 02-07 are ok
10:45
it will default to the highest number, unless you specify SCREEN_DEFAULT=NN
10:45
<Gieltjev>
one root shell and login promt trough each other :|
10:45
<vagrantc>
where NN is the screen number you want to default to
10:45
<maslak>
2-12 are ok - and it's good to leave ldm on 7
10:46* vagrantc thought 08 was used by something, but that may be a long time ago
10:46
<Gieltjev>
the thin client does not like the vesa driver?
10:46
<maslak>
maybe
10:47
Gieltjev : can you see shell on any screen ?
10:48
vesa works almost on everygraphic card i used, althrough it didn't work on some older intel cards (don;t know why - really...)
10:48
<Gieltjev>
screen 0 is a login prompt
10:48
from which i don't now the password....
10:48
<maslak>
to use this screen you need to enable login
10:49
chroot to yout env
10:49
enable root password
10:49
and ltsp-update-image
10:49
then you'll be able to login
10:49
if you setup screen_02=shell
10:49
<Gieltjev>
i have done the last suggestion
10:49
<maslak>
you'll have direct root shell
10:49
<Gieltjev>
now it s rebooting
10:50
<maslak>
than check lspci to check what card is in your tc
10:50shogunx has joined #ltsp
10:51
<Gieltjev>
A VIA card
10:52
via technologies inc. VT8623[Apollo cle2 intergrated castlerock graphics rev 3
10:54
now set driver to via
10:54
maybe that works?
10:59
<maslak>
via shoud be detected automatically - there can be another problem related to compiz which is default enabled
10:59
if you have weak graphics card and it still tries to use grphic effects it can caouse your xserver to crash
10:59
try xramperc=80 in lts.conf
11:02
<Gieltjev>
no uppercase?
11:03
when i set the driver to via, i saw in the Xorg.7.log: Module via not found....
11:04
<maslak>
Gieltjev : reffer to lts.conf using variables i give you - i'dont remembre all of variables - bot they should be similiar to wht I'm giving you
11:05
<Gieltjev>
my lts.conf was not there, and i could not find it in either /usr/share/doc/ltsp-client/examples nor /opt/ltsp/i386/share/
11:08
<maslak>
try to install lts-doc ot sth simlar
11:12
<Gieltjev>
it went some further, i even saw the desktop
11:12
but then it disconnected again
11:13
<maslak>
check your xsession.log
11:14
somewhere in your users ~
11:14
or xssessrion errors
11:20gnoob has joined #ltsp
11:20
<Gieltjev>
hmm.. .xsessino-errors contains many errors, i will make a new user and try it again after dinner
11:20
thanks for all your help and time!
11:20
bye..
11:20
<maslak>
checked on server ?
11:20
or tc ?
11:58MornignSon has quit IRC
12:04Gieltjev has quit IRC
12:09jhutchins_lt2 has joined #ltsp
12:09M4gic5t0rM has quit IRC
12:09* vagrantc takes over the living room to test weird ltspfs corner cases
12:29otavio has joined #ltsp
12:50jhutchins_lt2 has quit IRC
13:21Vorona has joined #ltsp
13:22
<Vorona>
Hi all!
13:27
I have problem with installing ltsp on gentoo, who can help me?
13:34
<johnny>
you probably shouldn't be using it if you don't want to get deep and dirty with it
13:35
we're still waiting for a major piece of it for it to be easier
13:35
it was a summer of code project, so we'll be integrating it soon i hope
13:43
<vagrantc>
ok, gadi is right. the new changes to ltspfs work much better with multiple CDROMs.
13:43
multiple USB CDROMs
13:43
(and DVD)
13:44* vagrantc waves to Gadi through the logs
13:50
<gvy>
vagrantc, ! :)
14:08gentgeen__ has quit IRC
14:13gentgeen__ has joined #ltsp
14:42jhutchins_lt2 has joined #ltsp
15:20MornignSon has joined #ltsp
15:35jhutchins_lt2 is now known as jhutchins_lt
15:40dlezcano has quit IRC
15:49jhutchins_lt has quit IRC
15:51jhutchins_lt has joined #ltsp
15:52dlezcano has joined #ltsp
16:11jhutchins_lt has quit IRC
16:45bobby_C has quit IRC
16:45xet7 has quit IRC
17:20gvy has quit IRC
17:28gnoob has quit IRC
17:36jhutchins_lt has joined #ltsp
17:38gentgeen__ has quit IRC
17:41gentgeen__ has joined #ltsp
18:36vagrantc has quit IRC
19:01ogra has quit IRC
19:02ogra has joined #ltsp
19:17jhutchins_lt has quit IRC
19:20pmatulis has quit IRC
19:47ogra_cmpc has quit IRC
19:59ogra_cmpc has joined #ltsp
20:14jhutchins_lt has joined #ltsp
20:17M4gic5t0rM has joined #ltsp
20:21M4gic5t0rM has quit IRC
20:22M4gic5t0rM has joined #ltsp
20:23jhutchins_lt has quit IRC
20:25M4gic5t0rM1 has joined #ltsp
20:26M4gic5t0rM has quit IRC
20:26M4gic5t0rM1 has quit IRC
20:26M4gic5t0rM has joined #ltsp
21:03rjune has joined #ltsp
21:46hiltunen has quit IRC
21:46hiltunen has joined #ltsp
22:22japerry has quit IRC
22:24japerry has joined #ltsp
22:28MornignSon has quit IRC
23:05sweetpi has joined #ltsp
23:10sweetpi has quit IRC
23:14M4gic5t0rM has quit IRC
23:29bobby_C has joined #ltsp