IRC chat logs for #ltsp on irc.freenode.net (webchat)


Channel log from 24 March 2009   (all times are UTC)

00:01lucascoala has quit IRC
00:05alkisg has joined #ltsp
00:27alkisg has quit IRC
00:28Faithful has joined #ltsp
00:50japerry has quit IRC
00:51japerry has joined #ltsp
00:57Egyptian[Home] has quit IRC
01:24wwx has joined #ltsp
01:41dirigeant has joined #ltsp
01:51dirigeant has quit IRC
01:52mikkel_ has joined #ltsp
01:52otavio has quit IRC
01:53otavio has joined #ltsp
01:53alkisg has joined #ltsp
01:56marius-- has joined #ltsp
02:00otavio_ has joined #ltsp
02:06Selveste1 has joined #ltsp
02:08otavio has quit IRC
02:09Selveste1_away has quit IRC
02:09Selveste1 is now known as Selveste1_away
02:14try2free has joined #ltsp
02:19alkisg has quit IRC
02:19alkisg_work has joined #ltsp
02:20alkisg_work has joined #ltsp
02:21alkisg_work is now known as alkisg
02:25alkisg has quit IRC
02:25alkis1 has joined #ltsp
02:27gate_keeper_ has joined #ltsp
02:38mikkel_ has quit IRC
02:40mikkel_ has joined #ltsp
03:18panteo has joined #ltsp
03:24F-GT has quit IRC
03:36F-GT has joined #ltsp
03:48try2free has left #ltsp
03:55alkisg has joined #ltsp
04:02Selveste1 has joined #ltsp
04:03Selveste1_away has quit IRC
04:03Selveste1 is now known as Selveste1_away
04:22Selveste1_away is now known as Selveste1
04:23alkis1 has quit IRC
04:24alkisg has quit IRC
04:32tjikkun_work has joined #ltsp
04:37try2free has joined #ltsp
04:38try2free has left #ltsp
05:10din_os has joined #ltsp
05:21yggdrasill_ has joined #ltsp
05:21
<yggdrasill_>
hello! I've a problem with x settings on the thin clients.
05:22
the sistem is ubuntu 8.04
05:22
I have the terminal logs but I can't understand
05:22
why the resolution is not correct and the driver switches to vesa instead of radeon
05:23
the graphic card of the thin client is ati radeon x1250
05:23
but it works with vesa only
05:24
any idea?
05:24
or anybody able to read the log?
05:29bobby_C has joined #ltsp
06:32mamboloco has joined #ltsp
06:36mikkel_ has quit IRC
06:41mikkel_ has joined #ltsp
06:56din_o1 has joined #ltsp
07:11mikkel_ is now known as mikkel
07:13din_os has quit IRC
07:15din_o1 has left #ltsp
07:24pmatulis has joined #ltsp
07:34
<yggdrasill_>
hello! I've a problem with x settings on the thin clients.the sistem is ubuntu 8.04 I have the terminal logs but I can't understand why the resolution is not correct and the driver switches to vesa instead of radeon. the graphic card of the thin client is ati radeon x1250 but it works with vesa only
07:35
any idea?
07:41pennyallen has joined #ltsp
07:42
<pennyallen>
hello evbdy
07:42
<yggdrasill_>
hello
07:44maginot has joined #ltsp
07:44
<maginot>
good morning
07:45
<pennyallen>
please can somebody
07:45
redirect me to a howto for installing ltsp 5 on slackware 12.2
07:45
<ogra>
pennyallen, there is no port of ltsp5 to slackware yet
07:46
<pennyallen>
so we cannot use it under slck
07:46
even if we have to recompile??
07:47
<maginot>
Im having a problem to boot some clients with different nics from the tested yesterday using rtl8169 boards. When I boot the client it hangs in the drawing of the login sceen, I have a loading cursor stucked and a ldm screen not fuly loaded (the input field is a blank retangle) and I can't switch to the shell (alt+f2)
07:47
pennyallen, you can always be the first ... the source is out there ;)
07:47
<ogra>
pennyallen, ltsp5 uses all distro packages and mechanisms as wellas teh distro kernel to build the client environment, it needs proper integration with the distro to work
07:48
you cant *just compile* something here
07:48
<pennyallen>
ok
07:49
thanks
07:49
but I can still use the ltsp4
07:50alkisg has joined #ltsp
07:50
<ogra>
its neither developed nor supported anymore ... its last security update was about 3years ago
07:50
but yes, the tarballs are surely out there somewhere
07:50
<pennyallen>
hummmm
07:52
<maginot>
anyone for my problem o.O
07:58
<alkisg>
maginot: try to see if it's an X problem; e.g. with XSERVER=vesa in lts.conf. If it's not, then try to debug it with SCREEN_02=shell
07:58
yggdrasill_: upload the log to pastebot and paste the link, maybe someone can see the problem.
07:59
<maginot>
alkisg, both are in lts.conf, and I just add X_MODE = 1024x768 ... same problem, but now after pressing a lot alt+f2 in the boot process I'm in Shell... what can I do to debug this?
07:59
<alkisg>
maginot: distro/version?
07:59
<maginot>
alkisg, ubuntu 8.10
08:00
<ogra>
CONFIGURE_X=True is set too ?
08:00
<alkisg>
So, is the X server running now? Or you only got a shell?
08:00
<yggdrasill_>
I've the same problem with 1680x105 resolution
08:01
<maginot>
ldm.log has only something like spawning greeter ... CONFIGURE_X is not in my lts.conf I have SCREEN_07 = ldm instead... but I know the in screen 7 I have ldm login stucked, if I alternate to it I will need to reboot
08:01
alkisg, ^
08:01
<yggdrasill_>
pastebot.ltsp.org
08:01
<ogra>
maginot, in 8.10, if you set X_MODE, you need CONFIGURE_X=True
08:01
<maginot>
Hmmmm
08:02
let me see
08:02
<alkisg>
maginot: What ogra says. Also, do getltscfg -a to see what lts.conf settings actually reach the client.
08:02
<ogra>
the autoconfiguration of Xorg uchanged upstream a lot
08:02
<maginot>
ok
08:02
<alkisg>
!paste
08:02
<ltspbot>
alkisg: "paste" is try !pastebot
08:02
<ogra>
8.10 is somewhere between two systems so you need to enforce the creation of an xorg.conf with CONFIGURE_X=True
08:02
<alkisg>
!pastebot
08:02
<ltspbot>
alkisg: "pastebot" is The LTSP pastebot is at http://pastebot.ltsp.org. Please paste all text longer than a line or two to the pastebot, as it helps to reduce traffic in the channel. A link to the content will be pasted in the channel.
08:03
<alkisg>
yggdrasill_: see the line above ^^^
08:03
<yggdrasill_>
!pastebot
08:03
<ltspbot>
yggdrasill_: "pastebot" is The LTSP pastebot is at http://pastebot.ltsp.org. Please paste all text longer than a line or two to the pastebot, as it helps to reduce traffic in the channel. A link to the content will be pasted in the channel.
08:04
<alkisg>
yggdrasill_: that means that you should open this url in your browser: http://pastebot.ltsp.org - and paste your log file there.
08:04
<maginot>
alkisg, okay, after CONFIGURE_X is now working like it should =D
08:04
thanks again
08:04
<alkisg>
Don't thank me, thank ogra :)
08:05
<maginot>
thank you both, always of good help
08:05
<ltsppbot>
"yggdrasill" pasted "Ati radeon x config problems" (2524 lines) at http://pastebot.ltsp.org/291
08:05
<yggdrasill_>
http://pastebot.ltsp.org/291
08:05
finally I did..
08:06
I apologize for problems but I have no practice with irc
08:07
I set xserver to auto
08:07
and I also tried to radeon or ati
08:08
but when the thin client starts the driver switch to vesa.
08:08
at 1280x1024
08:08
but monitors are 1680x1050
08:08
<alkisg>
yggdrasill_: from what I can see, it doesn't detect your monitor timings (horizsync and vertrefresh) properly. It doesn't switch to vesa; it just uses a lower resolution (640x480).
08:09
<yggdrasill_>
hmmm.
08:09
<alkisg>
If you run `xvinfo` in the client, doesn't it say that it uses the ati driver?
08:09
<yggdrasill_>
but in the lts.conf I pass also the frequencies it doesn't work
08:09
<alkisg>
distro/version?
08:09
<yggdrasill_>
ubuntu 8.04
08:10pscheie has joined #ltsp
08:10
<yggdrasill_>
from the xlog the card is perfectly recognized
08:10
<alkisg>
OK, paste this xorg.log then (where you modified the timings). And also your lts.conf.
08:10
<yggdrasill_>
and it probes the modes I set in the lts.conf
08:11
ok, I will pick them immediately
08:15vvinet has joined #ltsp
08:15Gadi has joined #ltsp
08:30
<yggdrasill_>
I having problem to connect the server (it is geographically far from my local site...
08:40
<ogra>
you need Xorg.log from the client, not from the server
08:42carniel has joined #ltsp
08:45
<maginot>
one more problem.... I can't see my printer if I try to print from firefox running with ltsp-localapps, what should I do ? Install cups, lp on chroot?
08:45carniel has quit IRC
08:45carniel has joined #ltsp
08:46
<Gadi>
maginot: if you enable cups on the server to accept remote connections, and have cups client installed in the chroot, it should use the Server's print queues
08:47
<maginot>
Gadi, okay, so I will only need to install cups in chroot and them I will be able to see the printers normaly
09:00
<Gadi>
yup
09:00
as long as cups on the server broadcasts its print queues
09:00
(ie allows remote clients)
09:00
<maginot>
Gadi, Hmm I received an usage error on the screen, if you want I can post the printscreen
09:01
<Gadi>
usage error?
09:02
<maginot>
Gadi, The follow error occourried on print... 'usage: lpr [-c....command options]'
09:03
an error popup are showing this message
09:03
<Gadi>
print from where?
09:03cor3 has joined #ltsp
09:03
<cor3>
Good morning
09:03
<maginot>
from client, using acrobat plugin on firefox
09:04
<cor3>
So I applied a ton of security updates for hardy and now the log out button in gnome has stopped working on the ltsp clients
09:04
<Gadi>
maginot: did you select the correct printer?
09:04
<cor3>
anyone else report something similar?
09:05
<maginot>
Gadi, yeah, I did, this is a HP printer connect trhough jet direct ...
09:06
I will pvt you with the image link
09:07Hese has joined #ltsp
09:14mathesis has quit IRC
09:16CAN-o-SPAM has joined #ltsp
09:16pennyallen has quit IRC
09:18
<yggdrasill_>
gadi, can you take a look at my xorg.log for the X config problems?
09:19
<Gadi>
sure, why not?
09:20
<yggdrasill_>
http://pastebot.ltsp.org/291
09:20
<cor3>
no logout issues reported under gnome after upgrades to hardy?
09:24
<Gadi>
yggdrasill_: are you having trouble setting resolution?
09:24Remaille has joined #ltsp
09:26
<yggdrasill_>
yes gadi...
09:26
as you may see, the system is probing for 1680x1050
09:26
but after it passes to the other resolutions I set on the lts.conf
09:26
like 1440x900
09:26
and 1280x720
09:26
but it skip
09:27
and finally the card is set to 640x480
09:27
<Gadi>
try:
09:27
<yggdrasill_>
but as you can see the adapter is correctly recognized
09:27
<Gadi>
X_DEVICE_OPTION_01 = "\"IgnoreEDID\" \"true\""
09:27
in your lts.conf
09:30
also, is this a laptop?
09:30
it seems to find an LVDS and DVI output
09:30
if it is not a laptop and finds LVDS in error, you may need to tell it to ignore LVDS
09:32mikkel has quit IRC
09:33RobertLaptop has quit IRC
09:36marius-- has quit IRC
09:40lucascoala has joined #ltsp
09:43
<yggdrasill_>
no it is not a laptop, is a futro S450 Thin client
09:44
from Fuji siemens
09:46
<Gadi>
yggdrasill_: you may need a hack similar to one that stgraber has for some intel clients that report LVDS
09:46
<stgraber>
example is on the mailing list
09:46mikkel has joined #ltsp
09:46daduke has quit IRC
09:47
<ltsppbot>
"Gadi" pasted "stgraber's hack for $chroot/usr/share/ltsp/screen-session.d/" (15 lines) at http://pastebot.ltsp.org/292
09:48
<yggdrasill_>
I see
09:48
<Gadi>
you would just need to change the conditional to match the PCI ID for that chipset
09:49* Gadi loves how the new Xserver is SO wonderful because it needs no conf file :P
09:51
<ogra>
Gadi, he is not using the new X server ...
09:51
its intrepid ...
09:51
jauntys X is surely far advanced here
09:52The_Code has joined #ltsp
09:53
<yggdrasill_>
I'm looking through your lines to understand exactly
09:54
should I use X_DEVICE_OPTION_01 = "\"IgnoreEDID\" \"true\""
09:54
exactly how you typed it?
09:54
<Gadi>
try it
09:55
if X_DEVICE_OPTION_01 doesn't work, try it with X_OPTION_01 (not sure which intrepid supported)
09:55
<yggdrasill_>
but where can I access to this "advanced" informations about x config?
09:55
<Gadi>
man radeon
09:55
:)
09:55
<yggdrasill_>
btw I using 8.04 Hardy
09:55
<Gadi>
thats what I did
09:56
<yggdrasill_>
I mean where can I find a reference for all options ?
09:57
all there in man radeon?
09:57
oh man!
09:58
<Gadi>
:)
09:58
<yggdrasill_>
ok, I'm going to try it... I will tell you later my tests...
09:58
See you (and thank you so much)
10:00daduke has joined #ltsp
10:18Remaille has quit IRC
10:26staffencasa has joined #ltsp
10:37cliebow has joined #ltsp
10:39alkisg has quit IRC
10:41ogra has quit IRC
10:42ogra has joined #ltsp
10:49bobby_C has quit IRC
10:49gate_keeper_ has quit IRC
10:52_UsUrPeR_ has quit IRC
10:53_UsUrPeR_ has joined #ltsp
11:02F-GT has quit IRC
11:05F-GT has joined #ltsp
11:05RobertLaptop has joined #ltsp
11:12japerry has quit IRC
11:16carniel has quit IRC
11:26japerry has joined #ltsp
11:49Subhodip has joined #ltsp
11:54Subhodip has quit IRC
11:56Subhodip has joined #ltsp
11:57carniel has joined #ltsp
12:02vagrantc has joined #ltsp
12:10mintonman has joined #ltsp
12:11
<mintonman>
hi, ltsp newbie here - just setting up a new ltsp server from the Ubuntu 8.10 alternate install CD and have a question ...
12:12
didn't have my second NIC card yesterday, and was too impatient, so installed LTSP Server from the CD
12:13
All went well, no probs - set up RAID nicely, etc
12:13
It told me I should do something later when I had installed the second NIC card - and I didn't write that down (D'oh!)
12:15
DOes anyone know what it is I should now do, to have the second NIC server run my thin client network?
12:15yggdrasill_ has quit IRC
12:16spectra has joined #ltsp
12:20xs4rg7nt has joined #ltsp
12:20
<xs4rg7nt>
hi everyone
12:20
how are you
12:20
im trying ltsp5 and i just have a problem
12:20
can you help me?
12:27jammcq has joined #ltsp
12:27
<jammcq>
hello friends
12:30mintonman has quit IRC
12:32tjikkun_work has quit IRC
12:34
<lucascoala>
wow hello
12:36
<cliebow>
jammcq!!!!!!!!!!!!!!!!!
12:36lucascoala has quit IRC
12:40
<CAN-o-SPAM>
hi ja
12:40
<xs4rg7nt>
jimm how you doing
12:41
jimm what do you think about kiwi-ltsp
12:43EAG has joined #ltsp
12:59vagrantc has quit IRC
13:03EAG has left #ltsp
13:16davidgroos_ has joined #ltsp
13:16
<davidgroos_>
Hi all
13:17
<cor3>
Anyone report any logoff issues recently using gnome under hardy?
13:17
<davidgroos_>
I'm currently trying to get my Edubuntu 8.0.4.1 thin clients booting and some will and others won't.
13:18
<cor3>
I applied a batch of upgrades and ever since the log out doesn't work
13:19
<davidgroos_>
Not sure where in the logs to look for errors or what exactly I should look for. Can someone guide me where to look?
13:28
<maginot>
problem trying to print from client using an application trhough ltsp-localapps
13:28
unknown printer, lpstat -a show all printers
13:29
echo "teste" | lpr -Pprinter-name returns unknown printer. ..
13:29
<xs4rg7nt>
guys what differece betwen kiwi and ltsp?
13:30
<maginot>
xs4rg7nt, KIWI-LTSP is nothing more than LTSP5 implementation on openSUSE
13:31
<cliebow>
xs4rg7nt, i believe kiwi is installer fro suse..
13:31
kiwi-ltsp uses installer to create ltsp chroot
13:31
<maginot>
xs4rg7nt, from kiwi site: "The Linux Terminal Server Project adds thin-client support to Linux servers. LTSP is a flexible, cost effective solution that is empowering schools, businesses, and organizations all over the world to easily install and deploy desktop workstations. A growing number of Linux distributions include LTSP out-of-the-box."
13:31
xs4rg7nt, "The openSuSE KIWI Image System provides a complete operating system image solution for Linux supported hardware platforms as well as for virtualisation systems like Xen Qemu or VMware. KIWI features distribution independent design, support for virtual systems, network deployed images, live CDs, thick clients and now with kiwi-ltsp diskless clients too."
13:31
=)
13:31
<xs4rg7nt>
i have a problem with kiwi and not with ltsp
13:32
i have 50 clients with ltsp4
13:32
work 2 years ago
13:32
but
13:32
<maginot>
okay, anyone can help with the printing problem from localapps ?
13:32
<xs4rg7nt>
im trying update to ltsp5
13:32
and it always try to loggin into xx.xx.xx.254
13:32
and i dont know where to change
13:33
<maginot>
xs4rg7nt, /etc/ltsp/dhcpd.conf ?
13:33
<xs4rg7nt>
if i put my network 10.0.0.0 it use 10.0.0.254 to loggin
13:33
if i use 192.168.0.0
13:33
it use 192.168.0.254
13:34
<The_Code>
xs4rg7nt, /etc/sysconfig/kiwi-ltsp
13:34
<maginot>
xs4rg7nt, you use where? You should let dhcp tell that ... the dhcp server will usualy be your ltsp server
13:34
<xs4rg7nt>
i use the wizard
13:35
<The_Code>
xs4rg7nt, what wizard
13:35
<xs4rg7nt>
mmm is when is loggin the Xwindows
13:35
when i see gdm
13:35
or xdm
13:35
it giveme error
13:35
it cant login
13:35
dont found server
13:35
and i use wiresshark to see traffic
13:35
and see is trying to connect to 254
13:35
<maginot>
xs4rg7nt, you are already seeing the login text input ?
13:36
have you checked your dhcpd.conf?
13:36
<xs4rg7nt>
yeah my dhcpd.conf is the same like ltsp4
13:36
and ltsp4 is working fine
13:36
<jammcq>
cliebow: hey
13:36
<maginot>
I dont know anything about kiwi, but for ltsp for what I know it boots using the dhcp server to provide the image
13:37
<The_Code>
xs4rg7nt, /etc/sysconfig/kiwi-ltsp set the SERVERIP and dhcp settings there and use kiwi-ltsp-setup -c to recreate the images
13:37
<xs4rg7nt>
server ip = 192.168.1.10
13:38
<The_Code>
xs4rg7nt, if this is what you have configured
13:38
<xs4rg7nt>
and my ltsp server is 192.168.1.10
13:39
at this moment i reset my ltsp client and dont loggin
13:41
<maginot>
any idea why Im getting "unknown printer" error when trying to print from a application that is running with ltsp-localapps?
13:41
<xs4rg7nt>
nop
13:41
dont work
13:41
i see with wiresshark
13:41
is trying
13:41
192.168.0.254
13:42
i dont know where to change 192.168.0.254 gdm or xdm server for loggin
13:43
where is the old lts.conf?
13:44
where is /opt/ltsp/i386/etc/lts.conf
13:44
it dont exist anymore?
13:45
<The_Code>
xs4rg7nt, /srv/tftpboot/KIWI/lts.conf
13:45
<xs4rg7nt>
is empty this file
13:46
<The_Code>
xs4rg7nt, this is the lts.conf file used by kiwi-ltsp
13:47
<xs4rg7nt>
why is empty?
13:48
<The_Code>
xs4rg7nt, per default nothing is needed, server ip is set in /etc/sysconfig/kiwi-ltsp
13:50Subhodip has quit IRC
13:50
<xs4rg7nt>
i need some option like in ltsp4 server = xx.xx.xx.xx xserver=auto\
13:52
<The_Code>
xs4rg7nt, xserver=auto is default, the server ip is set inside the image when using kiwi-ltsp and set in /etc/sysconfig/kiwi-ltsp
13:52
after setting it in /etc/sysconfig/kiwi-ltsp you need to rerun kiwi-ltsp-setup -c
13:52
after that you should be able to boot your clients and log in
13:53
<xs4rg7nt>
and where is build the iso
13:54
the boot image
13:54
<The_Code>
xs4rg7nt, you can not make changes after the image was created, only in lts.conf
13:55
<xs4rg7nt>
what is /srv/kiwi-ltsp folder
13:55
i have /srv/kiwiw-ltsp/dos
13:55
and it is a filesystem
13:55
it have /etc /bin /var /usr ...
13:56
<The_Code>
xs4rg7nt, what do you want to change
13:56
<xs4rg7nt>
im looking for something like gdm or xdm loggin server
13:57
<The_Code>
xs4rg7nt, this is controlled by /etc/sysconfig/kiwi-ltsp, set the server ip and all other ip settings there and then rerun kiwi-ltsp-setup -c, this should work
13:58
<xs4rg7nt>
ok im trying
14:06vagrantc has joined #ltsp
14:11alkisg has joined #ltsp
14:12nicoAMG has joined #ltsp
14:16vvinet has quit IRC
14:18
<maginot>
problem trying to print from client using an application trhough ltsp-localapps
14:19
unknown printer, lpstat -a show all printers
14:19
echo "teste" | lpr -Pprinter-name returns unknown printer. ..
14:19
stuck in this problem
14:20
<_UsUrPeR_>
has anyone tried updating a client image lately? I am using ubuntu 8.04 x64 for some testing, using a fully updated server AND client.
14:21dirigeant has joined #ltsp
14:21
<_UsUrPeR_>
just finished running an apt-get upgrade in chroot, and wanted to update the image
14:21
so I exit out of chroot, and run ltsp-update-image --arch i386
14:21
and it appears that it tried to read from /opt/ltsp/i386/proc
14:22
didn't ltsp-update-image unmount /opt/ltsp/i386/proc automatically?
14:28
<xs4rg7nt>
guys i can change gdm server login
14:28
<The_Code>
xs4rg7nt, is it working?
14:28
<xs4rg7nt>
:(
14:29
what do you think
14:29
do you need my config file
14:29
?
14:30
<The_Code>
pastebin it, i can have a look at it
14:30
<xs4rg7nt>
ok
14:33
http://pastebin.com/d4f6189e4
14:34
<The_Code>
xs4rg7nt, your server has one eth interface?
14:34
<xs4rg7nt>
mmm it have vm
14:34
xen
14:34
it use br0
14:35
<The_Code>
wireshark tells you your tcs try to connect to 10.0.0.254?
14:36
<xs4rg7nt>
no 192.168.0.254
14:37
<The_Code>
could you paste the ifconfig output on your server?
14:37
<xs4rg7nt>
ok
14:38
http://pastebin.com/d65fef508
14:39
i was trying using a bro:6 with 192.168.0.254 and it work but i cant use this address
14:40
<The_Code>
try setting DHCP_IFACE="br0" in /etc/sysconfig/kiwi-ltsp and rerun kiwi-ltsp-setup -c
14:40
<xs4rg7nt>
ok
14:44
:( not work
14:44Remaille has joined #ltsp
14:44
<xs4rg7nt>
and wireshark
14:44
tell
14:44
192.168.0.254
14:45
<The_Code>
ok, bad, i can't tell anymore, sorry
14:50Gadi has left #ltsp
14:55
<maginot>
Im trying to make italc to work with ubuntu8.10, I did the steps in https://help.ubuntu.com/community/UbuntuLTSP/iTalc ... the key pars were not created and I had to run ica command on server to start italc master control, I reboot the clients and added the option in lts.conf but the client seens not to be running the client and I cant see at italc-master .. anyone have any how to for 8.10 ?
14:59The_Code has quit IRC
15:00mamboloco has quit IRC
15:04alkisg is now known as alkisg_away\
15:04
<cor3>
Has anyone reported ltsp client logoff issues under hardy after applying updates from the last 3 months?
15:05
I am using gnome
15:06
<_UsUrPeR_>
cor3: what's going on? I have not seen anything myself...
15:07urandom has quit IRC
15:07
<cor3>
well I basically applied a ton of updates(3+ months worth) to my hardy ltsp server
15:08
updated the client filesystem/image
15:08
regenerated ssh keys just in case
15:08
rebooted server tested functionality
15:08
everything checked out fine until I clicked the logoff in gnome
15:08
nothing happens
15:08
<_UsUrPeR_>
no logoff at all?
15:09
it stays in the desktop?
15:09
<cor3>
nope doesn't even popup the power options etc
15:09
ya
15:09
stays on the desktop
15:09
<maginot>
can anyone tell me if this is right? http://maginot.pastebin.com/m2b12940d
15:09
<cor3>
tried at least 3 separate clients with different logins and had same result
15:10
searched forums and tried a few things like removing fast user switching etc
15:10
no resolution found yet though
15:10
ctrl+alt+backspace seems to lock up the terminal
15:11
<_UsUrPeR_>
?!? woah.
15:11
<cor3>
so only a manual poweroff makes the terminals usable but it leaves procs sitting there from the previous user
15:11
<_UsUrPeR_>
are you noticing any weird errors in /var/log/auth.log at logon?
15:12
<cor3>
I'll verify the logs again
15:13
nothing out of the ordinary in auth.log
15:14
audio, local devices etc work just fine
15:14
its just the stupid log off button in gnome
15:15
I should try another window manager to see if its affected
15:15
perhaps xfce
15:18alkisg_away\ is now known as alkisg
15:24
<cor3>
damn can't get a vnc login on a client currently(didn't test that after upgrades)
15:24litlebuda has joined #ltsp
15:25maginot has quit IRC
15:32carniel has quit IRC
15:36klausade has quit IRC
15:38MikeyCarter has joined #ltsp
15:38lucascoala has joined #ltsp
15:39CAN-o-SPAM has quit IRC
15:40
<MikeyCarter>
Hey gang. I have a cobbler/PXE server setup and running. I'm trying to retro fit tlsp so it's a menu option in the existing PXE. I have everything work up to mounting the root FS. I get it can't find the dhcp root path option. Is there any way to specify that on the kernel boot line?
15:48Lns has joined #ltsp
15:50Gadi_eeepc has joined #ltsp
15:51
<Gadi_eeepc>
anyone here know what the absence of TSV timestamps in a packet in wireshark might indicate?
15:54
<alkisg>
MikeyCarter: I think this would be distro specific; for example (and AFAIK) Ubuntu doesn't support this, you'd have to patch the initramfs scripts to support it.
15:55
<vagrantc>
initramfs-tools has support for passing root-path on the commandline for ages.
15:55
<alkisg>
vagrantc: what's the parameter? root=xxx?
15:56
<vagrantc>
alkisg: nfsroot
15:57
alkisg: so it probably doesn't work for NBD in ubuntu.
15:57
but the root-path parameter is specifically about nfs anyways...
15:57
<Gadi_eeepc>
ubuntu has nbdroot=<ip:port>
15:57
<MikeyCarter>
ubuntu I can boot the livecd's directly from PXE using nfsroot. It's always been redhat based which has given me problems.
15:57
<alkisg>
I didn't test nfsroot (neither root), I remember trying to pass the filename and I couldn't...
15:59
(boot filename, to find the lts.conf location)
16:00davidgroos_ has quit IRC
16:13michael2 has joined #ltsp
16:20elisboa_ has quit IRC
16:20evilx has quit IRC
16:23din_os has joined #ltsp
16:25spectra has quit IRC
16:26chupacabra has quit IRC
16:26michael2 has quit IRC
16:30chupacabra has joined #ltsp
16:39lucascoala has quit IRC
16:40Egyptian[Home] has joined #ltsp
16:41bobby_C has joined #ltsp
16:50MikeyCarter has quit IRC
16:56alkisg has quit IRC
17:09xs4rg7nt has quit IRC
17:15din_os has left #ltsp
17:19Remaille has quit IRC
17:22mikkel has quit IRC
17:22
<Lns>
http://www.linuxjournal.com/article/9688#mpart4 - just in case you didn't read this before, very good article re: LTSP
17:24
Has anyone seen an issue of when multiple TCs are using OOo Presentation and one enters SlideShow, the others are "locked out"/"frozen" ? (words from the on-site tech, not sure if it means the other TCs lock up or just can't enter slideshow)
17:28nicoAMG has quit IRC
17:49lucascoala has joined #ltsp
17:57vagrantc has quit IRC
18:00jammcq has quit IRC
18:10* Gadi_eeepc wonder why port 2000 was chosen for our nbd port
18:12
<Lns>
Gadi_eeepc: hrm.. sieve 2000/tcp # Sieve mail filter daemon
18:12
close enough? :p
18:13
<Gadi_eeepc>
its also cisco-sccp
18:13
(officially)
18:13
<Lns>
weird
18:13* Gadi_eeepc wonders if his cisco switch-related issue has to do with this...
18:16
<Gadi_eeepc>
2020 appears to be open
18:16
:)
18:19* Lns is reminded about the nbd_swap port fiasco
18:34leio has left #ltsp
18:40leio has joined #ltsp
18:51dirigeant has quit IRC
19:01staffencasa has quit IRC
19:08bobby_C has quit IRC
19:16Lns has quit IRC
19:45litlebuda has quit IRC
20:00try2free has joined #ltsp
20:41try2free has quit IRC
22:02SDuensin is now known as AdmlAckbar
22:03AdmlAckbar is now known as SDuensin
22:04japerry has quit IRC
22:17michael1 has joined #ltsp
22:22japerry has joined #ltsp
22:30chupacabra has quit IRC
22:51Egyptian[Home] has quit IRC
22:51Egyptian[Home] has joined #ltsp
22:54pmatulis has quit IRC
22:58warren has joined #ltsp
22:59
<warren>
Anyone else here who stayed at the Holiday Inn Express in Michigan during the 2006 hackfest?
22:59
I just noticed the credit card I used that time had a huge unauthorized charge from that hotel
22:59
yesterday
23:03CaScAdE^FarAway has joined #ltsp
23:19CaScAdE^1arAway has quit IRC
23:26alkisg has joined #ltsp
23:58panteo_ has joined #ltsp
23:58panteo has quit IRC